torsdag 3 oktober 2013

Dekadent, ljuvligt och späckat med praliner och bubbel!

Ja, det kan väl bara finnas en enda svensk författare som man kan prata om för tillfället när det gäller en sådan här titel på ett inlägg. Det är såklart Simona Ahrnstedt och hennes tredje bok De skandalösa det handlar om, och återigen har hon lyckats trollbinda mig med skandaler och Jane Austen-liknande kärlekstrubbel. Magdalena Swärd, en inte så purung kvinna år 1685, möter vi boende ensam med sin tjänstekvinna och Magdalena är en ganska så utstött kvinna med en stor skandal som omringar henne som ett stort tjock rökmolm. Av en ren slump blir hon erbjuden att vara sällskapsdam till en ung och förmögen kvinna som är inbjuden till slottet Wadenstierna tillsammans med de flesta av Sveriges unga förmögna kvinnor för att försöka erbjuda sin tjänst som fru till den dekadente och nyss hemkomne greven Gabriel Gripklo. Som ni kanske kan förstå så blir det inte riktigt som någon har tänkt sig. Och helt plötsligt har Ahrnstedt återigen fört oss in i en värld av bubbel, lyx och erotik.
     I den här boken återkommer Ahrnstedt återigen till slottet Wadenstierna och alldeles nyss upptäckte jag att hon hämtat mycket av sin inspiration till Wadenstierna från Läckö slott på KinneKulle, i vilket område som jag själv är uppvuxen, och det kan vara en av anledningarna till varför jag tycker så mycket om slotten Wadenstierna. Det känns på något vis bekant. Så bekant att jag faktiskt ganska länge trodde att det var ett riktigt slott någonstans i Sverige.
     Jag älskar Ahlstedts böcker för hon lyckas verkligen med sitt mål för sitt skrivande vilket är att roa läsaren till fullo. Hennes bakgrundsresearch till hennes berättelser blir bara starkare och starkare och det är enkelt att föreställa sig de tidsperioder som hon tar oss till. Sen är det härliga med hennes böcker också att det är böcker som man kan läsa om och om igen. Själv kommer jag nog läsa dem flera gånger om. Helst då i sällskap av jordgubbar och champagne helt klart.   

Andra som har läst hittar ni här.
Och boktrailern hittar ni härunder:

5 kommentarer:

 1. Måste bara säga; jag blev helt såld på boktrailern. Gick direkt in på djupet!
  Boken, som jag inte läst, (men ska!) borde verkligen filmas. Vill gärna tillägga att Läckö med omnejd också är mitt favoritställe på jorden. (göteborgare dock från grunden). Jag känner mig upplyft av barocken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst är boktrailern helt fantastisk! Den får mig helt klart att bli sugen på att läsa om den direkt. Och vad roligt med en till Läckövurmare. Det är ett sådant fantastiskt fint ställe. Också mitt på det mytomspunna och vackra KinneKulle. Sen att det finns massor med spökhistorier som utspelar sig där är ju bara grädde på moset :D

   Radera
 2. Jag har redan hunnit läsa den här två gånger så du har helt rätt i att man kan läsa Ahrnstedts böcker flera gånger. Jag gillar dem och hoppas på fler svenska romance-författare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart! Jag hoppas också på fler romance-författare om de håller samma klass som Simona. Otroligt underhållande :D

   Radera
 3. Alltid toppen ... Riktigt fint blogg :)

  SvaraRadera