onsdag 26 juni 2013

"IT" - Stephen King (600 sidor fortsatt babblig läsrapport utan spoiler)

Halva mastodontboken läst och om jag lägger mina åsiker åt sidan om hur vidrigt kvinnor porträtteras i den här boken så måste jag nog säga att än så länge är det här en helt fantastisk bok. Nog en av de absolut bästa King-böckerna! 600 sidor lästa och jag har varken tappat lässuget eller intresset för en sekund! Hur i hela friden gör människan undrar jag? För detta är så fantastiskt bra. Så här långt har det hunnit hända en hel del fast ändå inte. Vi har fått uppleva de ungas barndom och hur de träffades och fått mycket bakgrundsinformation till vad som komma skall och alldeles nyss innan jag stängde boken när jag klev av tunnelbanan på morgonen så hade de precis återträffats som vuxna. Och boken är ruggig och läskig och trollbindande och helt underbar och jag älskar varje lässekund av den. Den här boken är rent ut sagt magisk. Eller för att citera Kingen själv:

“Books are a uniquely portable magic.”
― Stephen King, On Writing

Men IT måste nog vara en av de absolut mest magiska av de allra magiska.

(Och otäckast!)

Första inlägget om IT finns att hitta här.

8 kommentarer:

 1. Ja, det finns väl inget att invända. Han är väl "King of the road" när det gäller läskiga läsupplevelser.

  SvaraRadera
 2. Jag kan bara inte fatta hur han lyckats få ett så passande namn :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej men eller hur! Verkligen passande. Världens mest fantastiska bok!

   Radera
 3. Nu försöker jag minnas hur kvinnor gestaltas. Var ett tag sedan jag läste boken. Minns ingenting om det, kanske inte hade de glasögonen på då. Förövrigt kan man ju önska bort vissa scener. Men boken som helhet är en underbar liten (?) otäck sak!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är helt fantastisk! Men sedan tänkte jag på att kanske då under 50-talet så kanske man hade den kvinnosynen och att han skrivit den väldigt tidstypisk. Men svårt att svara på själv hehe. Men boken äv verkligen fantastisk. Helt klart än så länge min favorit av hans böcker! (Tror jag...)

   Radera
 4. Jag har sett filmen, men tror inte att jag skulle våga läsa boken... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch jag vet inte om jag vågar se filmen sedan efteråt. Såg den som barn och var helt förstörd efteråt kommer jag ihåg...men boken är verkligen fantastisk! Läskig men helt otroligt bra! Så om du vågar så läs! :)

   Radera