tisdag 25 juni 2013

Gillian Flynn på spanska!

Jag blev så glad igår när jag såg det här på stora plakat i tunnelbanan. Mer Gillian Flynn till folket! När jag har googlat runt lite så upptäcker jag att Gone Girl har fått helt fantastiska recensioner och kommentarer som: "Tiene un personaje femenino rompedor*", av manliga läsare (håll i hatten). För även om alla som har läst Stieg Larssons Millenium-serie här, (vilket verkar vara nästan alla), och som har en stark kvinna i huvudrollen, så läser de helst hårdkokta deckare med tuffa manliga superpoliser. (Lite generaliserande av mig kanske men detta är i alla fall min läsning-i-tunnelbanan-observation.) Så heja Gillian Flynn! Nu väntar jag bara på att hennes tidigare böcker också släpps på spanska här i Argentina.

*Tiene un personaje femenino rompedor - Has a kick ass/groundbreaking female character.
(Översatte till engelska för det lät så fånigt på svenska helt plötsligt...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar