fredag 28 juni 2013

Överdoserar postapokalyps!

Just nu läser jag Världskrig Z som jag velat läsa jättelänge men helt hade glömt av att jag hade fått som e-bok av Modernista för längesedan. Fast så här lagom till att filmen kommer ut så kan det passa kanske med en läsning och en recension av den. För er som inte har läst den så är den riktigt bra och berättas genom intervjuer med olika människor över hela världen vilket gör att den känns både verklig och blir väldigt otäck emellanåt. Sedan såg jag igår Warm Bodies filmen (japp innan jag läst boken) och hade fått för mig att den skulle vara lite fjantig. Istället satt jag och skrattade högt och gillade den starkt även om det inte direkt var väldens bästa film. Sen gillar jag också skådespelaren Nicholas Hoult och har gillat honom sedan hans prestation i About a Boy för sisådär hundra år sedan.  Så jag överdoserat zombisar nu. Och postapokalyps. Sen har jag även Cronins De första tolv som jag ska hetsläsa därefter. Och sen vill jag läsa vampyrböcker. Jag ni kanske märker att jag har hamnat i något slags postapokalyps/zombie/vampyr-behov för tillfället. Underbart är det i alla fall.

Trailern till Warm Bodies. Men en varning dock: ser ni denna har ni nästan sett hela filmen, bara så att ni vet.

10 kommentarer:

 1. Jag såg aldrig klart warm bodies, kom aldrig in i den tyvärr.. :/ Har däremot läst boken och tyckte den va superbra, samma sak med världskrig Z! =) Ser fram emot filmen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske ska läsa boken ändå då. För det brukar ju vara så att om man gillar filmen så är boken så mycket bättre :) Ser väldigt mycket fram emot Världskrig Z jag med nu. Läste precis ut boken och älskade den!

   Radera
 2. Jag gjorde tvärtom, läste boken först - såg filmen sen...med en begeistrad tonåring. (Samma tonåring ogillar Edward Cullen - Bella Swan, men blev såld på zombiekärlek.)
  Sååå stor skillnad är det inte strukturmässigt mellan bok och film tycker jag. Men det blir spoiler om jag förklarar varför boken är mer fängslande. Vissa saker blev inte lika tydliga i filmen helt enkelt. Men som "familjefilm" med äldre barn helt ok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Bästa tonåringen :D Du övertalade mig nu. Ska helt klart läsa boken nu. Saker och ting förvinner ju så lätt på film. Men tyckte väldigt mycket om filmen. Väldigt rolig :D

   Radera
 3. Tycker att filmen verkar superkul. Skall se den när den kommer på dvd!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör du rätt i. Skratta väldigt högt kan jag berätta :D

   Radera
 4. Tycker Brooks bok verkar vara riktigt bra. Har dock hört att filmen inte alls ska vara likadan... Men man får väl gå och se den ändå haha!
  Warm bodies gillade jag både boken och filmen, på olika vis ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jag är lite nervös inför filmen. Och vet inte riktigt hur de har filmat den heller...men måste nästan se den för boken är fantastisk!

   Radera
 5. Boken Varma kroppar var en positiv överraskning. Och Världskrig Z var också så bra. Däremot tyckte jag att Flickan från ingenstans kunde ha varit ett par hundra sidor tunnare. Minst.

  Vägen av Cormac Mccarthy är en postapokalyptisk liten pärla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vägen av Mccarthy vill jag jättegärna läsa. Den och Legend. Håller med om att Flicka, från ...var ganska så långdragen där i början för jag vet att jag fastnade på typ sidan 300 eller något sådant. Men sedan blev den fantastisk. Efterföljaren älskar jag :D

   Radera