tisdag 3 april 2012

Hjälp mig välja bok!

Det är såhär att imorgon (som redan när jag skriver det här är er dag), onsdag alltså, så infinner sig påsken här i Argentina. Såklart så måste detta ju firas med bokköp och i och med att jag har lovat både mig själv och min man (som argumenterar att vi snart får bygga ett hus av böcker istället) att det denna gång bara ska köpas in två böcker så har jag ett litet problem. I och med att jag har en kasse full av böcker undangömda bara till mig i bokhandeln så antar jag att ni förstår att detta är ett dilemma. Ett fruktansvärt dilemma. Ett ångestladdat dilemma där jag omöjligt kan välja och därför behöver hjälp. 

Den bok av de två som ska bestämt inhandlas är Salem´s Lot av Stephen King, en illustrerad utgåva. Det går inte att omdiskutera men sedan blir det svårt. Så snälla hjälp mig nu. Vilken av dessa här nedan ska jag köpa in som kompis till Salem´s Lot då mitt HA-begär över dem alla är lika stort?

Ps. Irish Ghost Stories kanske inte ser så mycket ut för världen, Fast om jag säger att jag vet att denna författare läste den som research när hon skrev en viss bok om läskigt hus på skotska landsbygden med spindeltapet, ja då kanske ni kan förstå mitt lässug bättre. Sen är den riktigt billig. En win-win liksom...sen kanske jag ska tillägga att jag redan har Under the Dome plus Game of Thrones som e-bok redan fast vill läsa dem som "riktiga" böcker. Inget konstigt med det eller...? Eller ska man satsa på en bok som man inte äger redan då kanske...åh... jag vet inte. Hjälp!

18 kommentarer:

 1. Jag förstår ditt dilemma, detta är inte lätt.

  Om jag bara fick lov att köpa två böcker, så tror jag att jag satsat på en bok som jag inte har. Att uppgradera e-bok till pappersbok ser jag som helt normalt :) men man kan ju kanske vänta med det tills bokköparläget ser lite bättre ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack för hjälpen. Har haft sådan ångest här över vilken jag ska välja att jag slitit mitt hår tills jag kom på att jag kan ju fråga er :)
   Det lutar lite åt Irish Ghost Stories eller The Historian just nu i och med att jag inte äger någon av dem.

   Radera
 2. smaken är olika, men Irish Ghost Stories låter inte fel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej den är så otroligt fin!!! Och verkar riktigt läskig :)

   Radera
 3. fast är man i Argentina, bör det bli något lokalt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant! Fast Argentinsk litteratur är väldigt politisk och i och med att det ingår i mina studier föredrar jag att läsa om allt som inte har med politik att göra på fritiden :)

   Radera
 4. Oj,oj knivig situation! Men jag röstar på Historikern. Kan bli mycket intressant att få läsa en recension om den, av dig. Jag gillar den skarpt fast det var ganska länge sedan jag läste den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det svårt! Det står mellan den och Irish Ghost Stories just nu. Är väääldigt sugen på båda!

   Radera
 5. Under the Dome är jag själv sugen på, så jag röstar på King!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag med!! Fast jag har en födelsedag som kommer inom kort. Funderar på om jag ska "önska" den av mig själv då :D Den verkar riktigt lovande!

   Radera
 6. Irish ghost stories lät inte helt fel! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är så otroligt fin. 1200 sidor spökisar är ju inte helt fel :)

   Radera
 7. Spontant tänkte jag the Historian men sedan.. Irish Ghost Stories alltså.. Att blir lite lagom rysligt skrämd av gamla historier skulle inte vara så dumt..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh jag vet! Jag slits mellan de två nu! Sen är de även fina storpocket båda två och jag älskar storpockets så nu är det riktigt svårt alltså...

   Radera
 8. Illustrerad utgåva? Är det illustrationer eller är det den utgåvan med läskiga fotografier? I så fall älskar jag den :)

  Angående valet och kvalet röstar jag på The Historian eller Irish Ghost Stories. The Historian för att den är så fruktansvärt bra och Irish Ghost Stories för att det kan vara skönt att slalomläsa en skönlitterär bok med en novellsamling. Då kan man läsa en novell i taget och få boken att räcka länge :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den med läskiga fotografier :) Riktigt fin är den och älskar omslaget! Jag sliter mitt hår nu mellan Historian och Irish Ghost...för tänker precis likadant som du. The Historian ska ju vara jättebra men Irish Ghost Stories ska tydligen vara riktigt läskig så känner att det är väldigt jobbigt nu :)

   Radera
  2. Håller med, det är en superfin utgåva! Det är den jag ska köpa om jag köper Salems Lot sen... Lycka till med valet och kvalet, det är aldrig kul :P

   Radera
  3. Åh ja, den är så fin att jag inte vill öppna den. Nästan så jag måste köpa två bara för att :D Svettades rejält där ett tag i bokhandeln innan jag bestämde mig!

   Radera