onsdag 4 april 2012

Twitter-recenserar Griffiths

Bokbabbel började, Dark PlacesBoktagen och Bokstävlarna hängde på. (Ni är säkert fler så hojta gärna till.) Nu vill ju inte jag vara sämre då jag har en hel del liggande som är orecenserat. Därför presenterar jag härmed twitterrecensioner på Elly Griffiths serie om arkeologen Ruth Galloway. Visserligen har jag redan recenserat de två första böckerna men tog nu ändå alla på en och samma gång. Handling är på under 140 tecken och omdöme likaså. 

THE CROSSING PLACES
Handling: Tjockhetsbesatt och kattälskande arkeolog jagar bovar och försvunna barn med trött polis på engelska kusten. 
Omdöme: Tjockhetsbesatthet, stereotypisering och platt översättning förstör läsupplevelsen. Behöver även en varningstriangel för kattälskare.  
THE JANUS STONE
Handling: Fortfarande tjockhetsbesatt och kattälskande arkeolog jagar romerska fulbovar med mindre trött fast samma polis på engelska kusten.
Omdöme: Roligare, mer spännande, mysigare och framför allt mycket bättre på originalspråket. En författare att älska.  
THE HOUSE AT SEA`S END
Handling: Mindre tjockhetsbesatt men mer nojig arkeolog har familjebekymmer och samtidigt jagar bovar som är döda sedan länge med samma trötta polis.
Omdöme: Spännande och samtidigt beroendeframkallande som läses på en kvart. Det engelska kustlandskapet lockar till både mer läsning och till resa.
A ROOM FULL OF BONES
Handling: Förbannelse förvirrar arkeolog men inte minst tröttpolisen o kollega. Dödskalleletare tycks vara bov medan arkeolog familjestrular på.
Omdöme: Bok som får läsaren att bara vilja ha mer av arkeolog-Ruth och hennes konstiga men fina vänner. Ger abstinens och habegär.

4 kommentarer:

 1. Bra recensioner- I like! Håller helt med, speciellt sista meningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :D Och visst vill man bara ha mer! När kommer nästa bok egentligen och hur länge ska man behöva vänta? :)

   GLAD PÅSK!

   Radera
 2. Vilken bra idé när man har många orecenserade böcker! Den tänker jag anamma när tiden inte riktigt räcker till och en kort beskrivning av handlingen och ett lika kort omdöme är egentligen allt som behövs. Tack!

  Det är inte så länge sedan jag läste ut A room full of bones men jag längtar redan efter mer. Jag vet att Griffiths håller på att skriva bok fem nu men jag har ännu inte hört när den kommer ut i handeln, men förhoppningsvis kommer det inte att dröja särskilt länge till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du gillar det! Kom på att det är utmärkt för serier som man läser så man slipper skriva samma sak flera gånger om. (Blev i och för sig nästan en och samma twitterrec men ändå :))

   Vi får hoppas att en ny Griffiths kommer snart. Jag fick abstinens så fort jag slog ihop boken. Belinda Bauer fungerar dock riktigt bra tills dess. Håller på och läser henne över påsk och fullkomligt slukar dem :)

   Radera