måndag 26 september 2011

Har böjt mig för bokbloggarviljan och misstänker att jag har problem

Hm... har hittat en ny bokhandel här i Buenos Aires och som bara säljer engelska och använda böcker i bra skick. Det här kan man lugnt säga var ingen bra upptäckt för mig för de har nämligen allting som man någonsin kan tänka sig. Nu har jag faktiskt inte riktigt vågat att fysiskt ta mig dit än för jag har till och med utan att ens varit där försökt reserverat (har inte fått garanterat svar än) tre stycken böcker via deras facebooksida. Fast det är böcker som jag velat ha länge och som varit helt omöjliga för mig att få tag på så kunde inte låta bli. Dessa böcker är nämligen bokbloggarnas bok nummer ett (som jag har förstått att man bara måste läsa annars dör man om man är akaporr-älskare), The secret history av Donna Tartt; tegelstenarnas tegelsten enligt en viss bokbloggare (med sina långt över tusen sidor och galna fotnoter), Jonathan Strange & Mr. Norrell av Susanna Clarke och (boken som nästan alla älskar att gråta över); Atonement av Ian McEwan. 
     Så säg mig nu. Har man inte uppenbara problem när man börjar reservera böcker via facebook och redan älskar en bokhandel utan att ens varit där? I alla fall så misstänker jag det. I och för sig så argumenterar jag tyst för mig själv att detta är tre böcker som en bokgalen bokbloggare bara måste ha i sin hylla men jag vet inte om det argumentet riktigt räcker för att täcka över mitt uppenbara galna ha-begär. Sen så är det ju också helt galet billigt. Typ sådär jättebilliga! Så kan jag inte få komma undan denna gång med mitt tafatta argument? Snälla!


6 kommentarer:

 1. The secret history är jag också sugen på. Men nu måste jag verkligen ha köpstopp ett tag...

  SvaraRadera
 2. Såklart argumenten räcker. Det är ju en investering! ;)

  Nä men du skulle säkert köpa dem annars iallafall och nu tjänar du in på att köpa dem billigt ^^

  Har själv Susanna Clarke supertegelsten, vill läsa den NÅN dag men tegelstensskräcken sitter för hårt i mig.

  Den hemliga historien har jag läst, blev inte frälst som alla andra, tyckte den var helt okey, men seg, fick kämpa mig igenom den. Men sen är det inte min typ av bok. Poesi studenter som snackar och diskuterar om sådan jag inte är intresserad av, såklart blev det segt för mig då :P

  SvaraRadera
 3. Nej, jag ser inga problem, faktiskt. For den verkar ju vara en hit, till och med JAG borjar alska den bara jag hor om den! :-)

  SvaraRadera
 4. Håller med Emma! Jag blir också lite förtjust.=) Älskar att det finns folk där ute som förstår att det är helt ok att reservera böcker och gilla en bokhandel man aldrig ens besökt.=)=)=) Och håller även med Miriam, det är ju en INVESTERING! Bättre köpa böcker än knark.=) Alltid ett bra argument när man känner att man börjar få lite dåligt samvete..

  SvaraRadera
 5. Jag har Den hemliga historien och Jonathan Strange & Mr Norell väntandes olästa i bokhyllan. Tänkte att kanske Tartt kunde ingå i min tegelstensutmaning. Men Clarke är ju så förbaskat tjock och med yttepytteliten text, så den får nog vänta till sommaren. Tyvärr. Den verkar ju så himla bra.
  Roligt att du har hittat en ny bokhandel by the way! Du får avlägga rapport när du varit där. :)

  SvaraRadera
 6. ÅH så fina ni är som stöttar mig i mitt (vårt) beroende :D Och det är ju alldeles sant att böcker är ett mycket trevligare beroende än knark, haha. Sen är det ju helt sant att det är en investering!

  Ska förresten dit idag. Har fått böckerna reserverade och blivit informerad om att de är i ypperligt fint skick. Lovar rapport i eftermiddag/kväll :)

  SvaraRadera