torsdag 31 maj 2012

Ibland bara klickar det!

Vissa böcker måste man jobba lite på när man läser dem för att komma in i dem. Ett bra exempel på det är Jellicoe Road (vars recension kommer snart) där jag spenderade femtio sidor in i boken som ett frågetecken men sen älskade. Andra böcker faller man för direkt. Jag har bara läst tio sidor in i The Historian av Elizabeth Kostova och kanske tjugo sidor in i Before I go to sleep av SJ Watson och båda är helt underbara. Måste jag välja en vinnare just nu så väljer jag The Historian men Watsons kommer inte långt efter. Visst så har jag läst fantastiska recensioner angående båda böckerna men så här bra förstod jag inte att de var. Det är nästan så jag vill skrika ur mig min lycka till omvärlden.  Det enda jag vill göra nu är att gå ifrån jobbet, sätta mig i tunnelbanan med alla andra knuff- och bokläsande resenärer och läsa vidare.
     För övrigt vill jag tillägga att det skrattades väldigt mycket igår på mitt jobb när jag berättade att jag läser två böcker samtidigt. De undrade varför i hela friden jag gör det och skämtade att jag antagligen har en bok liggandes i badrummet också. Själv förstod jag inte alls det roliga med det. Självklart har jag en bok liggandes i badrummet. Jag menar, vilken boknörd läser inte på toa eller i badkarlet?   


  

18 kommentarer:

 1. ett par böcker kan jag ha i gång

  SvaraRadera
 2. Älskade åtminstone starten av The Historian! Sen hamnade den på hyllan för att den blev för tung. Ska bli intressant att se vad ditt slutbetyg blir, du outröttliga läsare! Med vänlig hälsning Mrs Lazy (Kramar!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lovable: Den blir bättre sen igen :) Kanske ska ge den en försök till? ;)

   Radera
  2. Hehe Lovable, jag kan hålla med om att den är mastig men åh så bra den är! Håller med Hundöra. Kanske ska ge den ett försök till? :P

   Radera
 3. Tror jag har Kostovas bok oläst i hyllan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Då har du något att se fram emot :)

   Radera
 4. Jag har läst och recenserat boken Historikern av Kostova (http://www.hundora.se/bokkupan/2012/02/historikern-av-elizabeth-kostova/). Jag gillade den, men den var ganska oväntad. Börjar bra och avslutar bra, men jag tyckte den var något seg i mitten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt bra recension. Håller med om att den är mastig med tanka på att all fokus verkligen ligger på historian i berättelsen. Det är till och med mastigt för mig som både är van och älskar sådana här böcker. Men jag myser som den historienörd jag är. Historia OCH vampyrdrakula. Som honing för Nalle Puh :D

   Radera
 5. Det låter härligt med The Historian - den står nämligen oläst här hemma i hyllan. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag tror att den kan vara något för dig faktiskt :D

   Radera
 6. Men kära du, det är en hel DEBATT som delar bokälskare i totalt olika läger om huruvida man läser i badet eller inte. Hade jag haft ett badkar hade jag såå läst i badet (i duschen är det lite väl stor risk för fuktsakdor) men många är de som inte vill riskera att blöta ner sina böcker och få vattenfläckar.=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just det! Det har du ju helt rätt i :) Själv är jag mitt i mellan. Boken får alltid följa med in i badrummmet men jag klarar bara av att läsa i några minuter i konstig badkarlsställning i rädsla för att blöta ner den. Hm...det måste ju finnas lösningar/uppfinningar på det problemet redan. Måste undersökas :)

   Radera
 7. Åh vad kul att du gillar The Historian! Gissade att du skulle tycka om den ;) Den är så bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaaa!!! Helt ljuvlig! Akademiska miljöer, vampyrer och historia. Vad kan gå fel: :D

   Radera
 8. Ja,visst har man en bok i badrummet, har inte alla det ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Oavsett om jag läser i den eller inte så är den i alla fall med :) Galet fin hemsida du har förresten! (Känns som jag sagt det förut eller också har jag bara tänkt det :D)

   Radera