onsdag 30 maj 2012

Deadlocked - en ickerecension utan spoiler

Den tolfte boken i Charlaine Harris serie om den tankeläsande servitrisen Sookie Stackhouse och det känns precis som att komma hem när man har kommit så här långt i serien. Sookie solar, kokar kaffe, målar naglarna och klarar sig i knepiga situationer precis som vanligt och det inte direkt så mycket som har förändrats med Sookie och jag antar att det är det som är tjusningen med henne. Jag är däremot lite glad över att serien bara har en enda bok kvar för det blir lite väl sömnigt emellanåt. Det är inte så att jag tycker att det är dåligt utan bara att det blir lite för mycket av det goda ibland. Jag älskar Sookie lika mycket som förr men jag läser faktiskt hellre om serien nu än att det skulle skrivas tio böcker till i den. 
     Det jag har sysslat med en stor del när jag har läst den här boken är att försöka gissa mig till hur hela serien ska sluta. Vad blir det av Sookie? Blir det vampyr av henne? Gifter hon sig med Sam och får en massa valpar? Drar hon iväg till älvlandet med sina älvsläktingar? Träffar hon någon magisk varelse som kan förvandla Vikingerik till människa och de lever lyckliga i alla sina dagar i sitt lilla hus? Eller tar Charlaine Harris död på henne helt enkelt? Ja, mina frågor är många. Det enda som jag kan vara säker på inte kommer hända är nog den sista av mina frågor. Jag misstänker att Harris aldrig skulle kunna ta död på ditt skötebarn. Det mest uppenbara vore om hon bestämde sig för att bli vampyr så det hoppas jag inte riktigt på heller. Förresten så kanske ni har märkt att Bill inte nämnts i mina frågor. Nä, just det, för Bill är bara helt enkelt zzzzzzzzzzz...
     Så den slutgiltiga frågan gällande den här boken är väl om den är värd att läsas. Vilket jag svarar ett stort "ja" på. För man blir riktigt nöjd och glad i kroppen när man läser den. Sookie är ju alltid en Sookie och kommer alltid ligga mig väldigt varmt om hjärtat.    
    

2 kommentarer:

 1. Jag håller med:-) Jag älskar också Sookie o skulle säkert läsa fler böcker om Harris skulle envisas med att fortsätta skriva om henne, men Deadlocked är lite seg o smått ointressant med polisförhör o tråk. Ända slutar jag inte läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! För det går ju inte överge någon som man spenderat så mycket tid med. Fast det är bara en bok kvar nu. Väldigt spännande :D
   /Lingonhjärta

   Radera