onsdag 14 november 2012

Mystiskt övergivna stora hus!

Jag har en nära vän här i Argentina som är lite av en själsfrände när det gäller mitt intresse för stora gotiska hus och spöken. Faktum var att det var lite så som vi fann varandra. När jag var bortrest i helgen damp det ner ett mejl i min inbox där hon skrev att hon hade hittat en artikel där hon under den överförtjusta läsningen hade tänkt på mig. Det här gillar du, skrev hon och jösses så rätt hon hade. Den här artikeln som hon hade hittat handlar om stora gotiska och mystiskt övergivna hus runt om i världen och själv vill jag bara vinna en miljard nu och börja rusta upp dem. För har ni sett något vackrare? Gå gärna in här och läs artikel för alla bilder kommer därifrån plus att jag lovar att ni kommer rysa av välbehag.
abandoned mansions cambusnethan priory3 Exploring Mysterious Abandoned Mansions

abandoned mansions shandon house1 Exploring Mysterious Abandoned Mansionsabandoned mansions Hafodunos Hall1 Exploring Mysterious Abandoned Mansionsabandoned mansions Ostrowo Adlig1 Exploring Mysterious Abandoned Mansions

25 kommentarer:

 1. Åh fantastiskt fina! Jag kan nästan föreställa mig att det står någon vålnad och kikar fram bakom gardinerna i ett av fönstren. Du vet sådär som i woman in black..

  Själv blir jag ju mörkrädd bara att gå ner i källaren i vårt nybyggda hyreshus så något stort fint "spökhus" funkar nog inte för min del.. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Både läskiga och fina! Själv är jag som tur är inte alls mörkrädd för och jag hade varit det hade vårt lånehus för tillfället skrämt brallorna av mig. Har vänner som vägrar gå upp på övervåningen i vårt hus så läskigt tycker de att det är. Som tur är så blir vi inte så långvariga här, hehe.

   Radera
 2. Åh, jag blir alldeles varm inombords bara jag tittar på dem! Hade man pengar så...!
  Har du sett "Övergivna platser"? En bok som besöker olika platser runt om i världen som bara lämnats vid för våg. KAnske ine lika tjusia hus som dessa, men i alla fall helt övergivna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅH nej den boken har jag inte sett. Men ska genast googla nu. Blev jättenyfiken :D Tack för tipset! Och visst vill man ha pengar när man ser de här. Massor av pengar till upprustning.

   Radera
 3. Ojoj, atmosfären i de där husen måste ju vara fantastisk. Absolut att man kan tänka sig vita ansikten som kikar ut genom fönstren. Och jag kan se mig själv vandra runt i tysta rum och fundera över om det är ekot av mina egna steg jag hör eller någon som smyger efter mig. Någon som stannar sekunden efter att jag gör det!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hu! Blev nu ändå lite mörkrädd av att tänka på det där. Men tänk så underbart läskigt det skulle vara :D

   Radera
  2. Lite mörkräddhet är bara sunt! :-)

   Radera
 4. Åh så härliga hus! Speciellt de på andra och sista bilden fastnade jag för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh jag med :D De andra är fina men det är något speciellt med det där andra och fjärde huset...

   Radera
  2. Nu sitter jag fast på den där sidan och bara tittar runt på alla vackra och läskiga övergivna byggnader :)

   Radera
  3. Hahaha jag vet! Helt livsfarlig sida :D

   Radera
 5. jag vill fltta in i andra eller fjärde huset..

  SvaraRadera
 6. Det fjärde huset gav mig kalla kårar... helt underbart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst gör det! Hela den här hemsidan ger kalla kårar tycker jag. Har du sett kyrkogårdarna? Jätteläskiga och fina.

   Radera
 7. Haha, vi verkar rörande överens om att adnra och fjärde huset är de mest otäcka.;) Kan se Nicole Kidman i The Others kika fram, t ex..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja verkligen! I det andra huset får jag HP känsla och det fjärde får jag The Others känsla. Ljuvligt läskigt. ÅH vad jag skulle vilja rusta och leta späken där inne.

   Radera
 8. Åhh, underbart! Precis vad som behövdes för att lysa upp torsdagsmorgonen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt :D Akta dig för att länka dig runt där på sidan bara. Då får du nog inte så mycket gjort i dag :D

   Radera
  2. Hehe, nä jag nöjde mig med att kolla på bilderna här. Annars hade jag säkert kommit försent till föreläsningen ;)

   Radera
 9. Oooh.... Säger bara det. oooh.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Kunde inte sagt det bättre själv :D

   Radera
 10. Oooh.... Säger bara det. oooh.

  SvaraRadera