fredag 16 november 2012

"Happy Friday!"

okay…
Det underbara fotot kommer härifrån!

"Happy Friday!", "Feliz Viernes!" eller "Glad Fredag!" är något man säger här på fredagarna. Med all rätt tycker jag för det är ju så förbaskat trevligt med fredag. Själv har jag både AW ikväll och svensk Julmarknad i morgon att gå på så min helg är redan bokad. Sen är inte att förglömma att jag och Herr Lingonhjärta har köpt in senaste Zelda spelet till Wii så jag misstänker att det kanske inte blir så mycket läsning i helgen. Jag ligger också hopplöst efter med recensionsskrivande, böckerna trillar in och läsningen ligger efter. Sen när julen närmar sig så har jag även lyckats boka upp mig något kolosalt då julmiddag ska inbokas, Luciatåget ska planeras (för efter förra årets otroliga klagande från min sida om saknad jul så har jag hittat till mina svenska medmänniskor här och ska fira Lucia så det ryker om det även om både julen och Tomten är dekadent, dricker champagne och går i shorts) och sen så måste ju livet levas, böcker läsas och vin avnjutas. Det är mycket nu men bara av härliga saker. Vad ska ni själva göra en underbar fredag som denna?

(Och nej jag har inte tagit över Bokomatens underbara fredagsinlägg. Det skulle jag aldrig göra plus inte ens klara av för de är så fantastiskt underbara och fredagsfina. Jag är bara galet peppad över att det är fredag, helg och att jag ska få dricka glögg imorgon för första gången på fem år. Är inte ens säker på om jag tycker om det längre men ändå!)   

14 kommentarer:

 1. jag har satt min egen glögg och går och sniffar på den, men det tar nog en vecka till innan den är klar. och glögg är nog tamigfan det enda jag gillar med julen. jag hatar allt annat, med ett kallt vitt ursinne.
  men ikväll blir det ugnspannkaka eftersom äldsta dottern som är allergisk mot ägg ska sova hos kompis första gången (och detta trauma): då passar vi på. och så kanske american horror story på det. och carol o´connells ben för ben.
  om du finge tag på svagdricka därbörte på pampas, då hade jag gett dig recept på en glögg som du garanterat älskat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä men åh jag vill gärna ha glöggrecept. Speciellt då den verkar sådär ljuvlig med lagring och allt eller vad det nu heter. Sugen blev jag i alla fall :D Och sen kan jag tala om att jag också hatade julen förr men fem år utan julfirande gör en utlandssvenska lite knäpp tydligen och älskar allt som har med svensk jul att göra.
   Sen låter det där med ungspannkaka och AHS som jag är helt besatt av helt underbart. Perfekt fredagskväll ju :D

   Radera
 2. Vilken underbar bild! Själv drag jag säsongens första glögg på bokcirkelträff i onsdags OCH åt pepparkaka! Elisabeth - blev nyfiken på glöggreceptet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh pepparkaka. Bara ordet får mig lite att dreggla här. Peppakaka med möggelost. HURRA så gott! :D

   Radera
 3. ok, på allmän och enträgen begäran;-)
  5 liter svagdricka (ja, det känns töntigt att släpa hem)
  2,5 kg socker
  5 skalade skivade potatisar
  1 pkj jäst
  1 påse nejlikor
  1 påse kardemumma
  1 bit färsk ingefära
  1 kanelstång
  1 pkt russin
  1 pomeransskal
  Blanda allt i en hink och låt stå med plast över i 3 veckor. sila och häll upp på flaskor.
  det kan bli starkt, var försiktiga. men det är godaste glöggen! och man kan halvera receptet, detta blir ju rätt mycket.

  SvaraRadera
 4. glöggen är fantastisk på allvar. om inte annat kan du tvinga nån i sverige att göra den åt dig:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe jag upptäckte precis att svagdricka kan man ju också göra om jag inte får tag på det :)

   Radera
 5. Glögg är gott!! Stackars dig som inte fått smaka på ett tag! Ni gör verkligen rätt i som firar på allvar! Själv tänker jag göra samma sak när man äntligen fått ett barn man kan skylla på! Lucia, tomten och granen - here i come!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe ja det är bra när man kan skylla på barnen. Tycker nästan lite synd om mina framtida barn för de kommer nog få jul så de storknar med tanke på hur mycket julsaknad jag känner. Snart ska julgranen köpas in förresten. Jag är galet peppad :D

   Radera
 6. Vilket härligt inlägg. jag älskar glögg, men om man fick dricka det jämt så skulle jag förmodligen tröttna ganska snabbt. Men egen glögg har jag aldrig orkat göra;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du, om jag var hemma i Sverige skulle nog jag nog aldrig orka göra glögg jag heller men ju längre jag är hemmifrån och ju äldre jag blir ju mer huspysslig blir jag :) Men som du säger skulle man nog totalt ledsna på det om man drack det ofta:)

   Radera
 7. Åh, sweetie, med tanke på att jag de senaste fredagarna varit gruvligt upptagen och inte fått till några inlägg mer än lite schemalagda recar så kan du nog få hoppa in lite.;)

  Annars lät det ju som bästa fredagen ever! JAG VILL HA GLÖGG!!! Tycker egentligen itne att det är det godaste man kan dricka det hör ju faktiskt till och kryddigt och mustigt och gott i små doser är det ändå.=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha nääää! Fredagsinläggen är bara dina :) Men det var en hemskt trevlig fredag det måste jag säga. Och ska du inte passa på att göra Elisabeths fina hemmaglögg? Är så galet sugen på att få smutta på den :D

   Radera