onsdag 24 april 2013

Onda Flickor - mörkt, otäckt och skitbra!

Usch! Barn som dödar barn. Vilket otäckt tema, den boken vill jag inte läsa. Så tänkte jag när jag läste om boken Onda Flickor av Alex Marwood. Men sen kunde jag inte riktigt släppa tanken på boken ändå så när Modernista var så snälla och skickade mig ett recensionsexemplar så slängde jag mig över den direkt och började läsa. Det här är en berättelse som handlar om två vuxna kvinnor som lever två helt olika liv. Den ena är journalist, är gift med en fin man och har två barn och har det hyfsat bra och den andra arbetar som städerska på nattskiftet på en nöjespark, lever med en snygg men ganska så skum man och har två små hundar och lever sådär okej. Utåt sett lever dessa två ganska så vanliga liv men båda två bär på en tung hemlighet. då de som barn tillsammans blev dömda för mord på ett annat barn. Nu lever de med nya identiteter och långt ifrån varandra till de en dag av en slump möts. 
     Jag tycker att detta är en förbaskat bra bok. För det första tar den upp ett ämne som är så otäckt och tabu för finns det något otäckare än barn som mördar barn? Alex Marwood (som är ett pseudonym för övrigt) skildrar väldigt skickligt hur ett sådant mord skulle kunna gå till och hur dessa barn sedan lever som vuxna med denna börda. Samtidigt är detta något av en psykologisk thriller. Jag satt fastklistrad vid boken från första sidan till den sista och det enda negativa som jag egentligen kan säga om den är att det var lite förvirrande ibland med alla namn. Som barn heter de nämligen något helt annat än som vuxna och det tog ett tag för mig att reda ut vem som var vem ibland och tappade bort mig ofta i namnfövirringen. Fast samtidigt var det också något som hörde till berättelsen. Det var okej att bli lite förvirrad också då det gjorde läsupplevelsen mer komplett på något vis. Den här boken påminner mig lite on Gillian Flynn och Tara Frenchs böcker så om man gillar deras sätt att skriva på så gillar ni garanterat den här.
     Så kort och gott så blev jag tokförtjust i den här boken och hoppas på att Alex Marwood (alias Serena Mackesy) kommer skriva många många fler mörka och fantastiska böcker.

Rec.ex Modernista  

20 kommentarer:

 1. Åh, den flyttade hem till mig i veckan. Låter ju jättebra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är den verkligen :D Är helt säker på att du kommer älska den.

   Radera
 2. Den ska jag skriva upp på "att läsa listan" :)

  SvaraRadera
 3. Oj, var det rec. datum redan? Jag har inte ens hunnit börja på den... Men nu ser jag verkligen fram emot den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rec.daum var den 10 april. Jag kollade typ 10 ggr i vårsutskicket jag fick av Modernista om det stämde innan jag publicerade för ingen annan har skrivit om den än. Så jag hoppas verkligen inte att jag nu lagt ut den för tidigt...

   Men det är verkligen skitbra! :D

   Radera
  2. På lappen som följde med boken som jag fick står det red datum 24 april. Förvirring! Kanske de ändrat sig eller skickat ut i flera omgångar?

   Radera
  3. Neeeeeeej!!! Okis. Då får jag publicera om den. Hu! Tack!

   Radera
 4. Den låter väldigt obehaglig men den verkar ändå intressant, blir sugen på att läsa den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch ja den är obehaglig men samtidigt så bra :)

   Radera
 5. Har lagt till den i min mustread-lista, får alltid så bra tips av dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad glad jag blir av att höra det :D

   Radera
 6. Ah, här är recensionen igen. Visst var det en bra bok! Ruggigt, mörkt och obehagligt på bästa sätt! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ju nu dök den upp igen :D Ja helt fantastiskt bra. Jag recommenderar Weirdo varmt också om du gillade denna :)

   Radera
 7. Åh jag är så sugen på att börja läsa den här boken, den verkar ju super :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är den verkligen. Otäck men väldigt bra!

   Radera
 8. Fastän temat är hemskt så ser jag verkligen fram emot att läsa den. Måste få tag på den snart!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja temat är riktigt otäckt. Men jag tycker att hon gör det på ett så bra sätt och väcker väldigt viktiga tankar så det är värt att ta sig förbi det otäcka och obehagliga helt klart.

   Radera
 9. Den här ska jag snart läsa och ser jag dessutom, märkligt nog med tanke på temat, väldigt mycket fram emot att läsa. Känns lite Mary Bell, som Gitta Sereny skrev så hemskt och bra om.Fast fiktivt då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja jag kände detsamma faktiskt. Jag var väldigt pepp på den fast samtidigt ville jag nästan inte läsa den pga av det otäcka temat. Men den är riktigt bra :)Mary Bell har jag inte läst men blev väldigt nyfiken på den nu...

   Radera