lördag 17 november 2012

Tag: This or That!

Jag blev taggad förra helgen tror jag att det var av Monika och har gått hela veckan och väntat på att få svara på den. Så här kommer mina svar: 

01. Ljudbok eller bok i handen? 
Bok i handen helt klart. Fast sen gillar jag ljudböcker också. De trista sakerna i livet, så som städning blir så mycket roligare då.

02. Pocket eller inbunden? 
Hm...inbunden helt klart fast jag köper nästan alltid pocket då det är billigare. Fast kan jag hitta fina inbundna second hand så köper jag alltid in dem hellre.

03. Påhittat eller verklighetsbaserat? (Fiction/non fiction)
Alltid påhittat. Det ska vara extremt intressant för att det ska vara spännande för mig om det är verklighetsbaserat.

04. Harry Potter eller Twilight?
Meh! Dum fråga! Harry Potter så klart. Fast jag gillade ju Twilight också trots alla fel de har. Ska för övrigt se sista filmen nästa helg.

05. Fantasyvärld eller vår värld? 
Både och faktiskt. Om det är en blandning av båda så kan det vara en helt fantastisk kombination.

06. Kindle, iPad eller annat? 
Ipod touch för tillfället och jag har blivit så van vid att läsa på den att det går alldeles utmärkt.

07. Låna eller köpa böcker? 
Har precis som Monika stora problem med HA-begär när det gäller böcker så jag vill ha alla böcker i hela världen helst hemma i min hylla. Fast i och med att jag bor i tjottahejti och inte kan skaffa alla svenska böcker så lånas det friskt via Elib som för tillfället har gått bananas när det gäller mängd av fantastiska böcker. Har ni sett hur mycket bra de har för tillfället? Helt galet..

08. Bokhandlar eller online? 
Måste svara både och här med för gillar båda. Jag älskar second hand bokhandlar. Doften, känslan och mängden av böcker som de har är ju bara för underbart.

09. Fristående bok eller trilogi?
Jag gillar faktiskt mest fristående men det kan vara ganska så trevligt med trilogier. Problemet är bara att det är så galet beroendeframkallande.

10. Tjock bok eller kort bok?
Tjock! Och kort! Det finns inget bättre än en tegelsten men samtidigt finns det inget bättre än en kort riktigt välskriven bok.

11. Romans eller action?
Äsch jag svara så dåligt på alla frågor för jag väljer alltid båda allternativen. Jag är väldigt förtjust i action men en viktoriansk romans kan jag nästan dö för.

12. Mysa under en filt eller steka i solen?
Under filt eller i skuggan av ett träd. I skuggan slår nog alla alternativ tror jag.

13. Varm choklad eller latte?
Latte, latte, latte. Om det inte är svinkallt och chokladen har mörk rom.

14. Läsa recensioner eller bilda egen uppfattning?
Bilda egen uppfattning. Jag brukar snegla lite på recensioner och se om recensionen är positiv eller inte men jag läser sällan hela recensioner utan vill helst inte veta vad böckerna handlar om innan jag läser dem..

Nu kommer jag vara lite tråkig här och tagga alla. Men jag var så sen med att göra enkäten att jag nog inte har något annat alternativ. Så tag, tag på er!

10 kommentarer:

 1. Vissa frågor var faktiskt jobbiga att bara välja ett svar på :)

  Det var ett tag sedan jag var och kollade på elib, får genast bege mig dit för att se om där finns något för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, visst var det! Helt omöjligt för mig :D Och jag vill nästan inte ens råda dig att gå in på Elib för det finns så mycket som jag vill läsa nu att jag blivit lite stressad :)

   Radera
 2. Jag kikar in här för första gången och kanske tar jag till mig det där också. Får se vad tid det blir. En fin blogg du har här, åkerkommer nog.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det samma! Du har verkligen en jättefin blogg du med. Så härligt att hitta fler fina bloggar som man kan följa. Och det vore roligt att få läsa din taggning sen :)

   Radera
 3. Det där ha-begäret kommer att göra mig fattig som en kyrkråtta den dagen jag ska köpa bokhylla till alla...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha jag vet! Jag försöker hålla mig lugn och som tur är har jag köpstopp just nu men jag vill alltid shoppa som en galning.

   Radera
 4. Alltså, det här med att alla bloggare säger att de gärna vill läsa boken utan en massa förutfattade intryck och inte läser rec:ar.. Jag är väl själv lite sådan, men det gäller ui och för sig mest böcker som jag tänket läsa ändå alldeles snart och ofta kan jag inte hålla mig.. Om inte annat så gör jag som du och kikar på om det är positivt eller negativt bara... Och läser gärna i efterhand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja i efterhand läser jag dem nästan alltid. Jag brukar googla fram alla recensioner då och lusläsa, hehe. Men ibland är det svårt att inte läsa en del recensioner innan man läst boken. Speciellt då det är en författare som man verkligen gillar. Man vill ju veta vad de tycker ju :P

   Radera