torsdag 4 april 2013

Liebster blog award!


Under dagarna har det kommit in tre fantastsik fina Liebster Blog Awards här till mig av Skuggornas BibliotekLitteraturkvalster & Småtankar och Bokföring enligt Monika och jag känner mig otroligt hedrad. Tanken är man ska sprida närkärlek ut i cyberrymden och hedra några som man verkligen vill hedra med lite uppskattning. Det finns så mycket näthat nu för tiden att jag hemska gärna sprider kärlek omkring mig. När man får att Liebster Blog Award får man även svara på några frågor så här kommer mina svar. 

Vad ville du bli när du var liten?
Ronja Rövardotter, tjejen i Grottbjörnens folk för att hon kunde slunga sten så bra, frisör, sångerska, detektiv, upptäcktsresande, världens bästa trädklättrare och så mycket med. Ja ni märker, jag har många planer på lut som barn. 

Vad är du idag?
Läsnörd, glad i hågen, choklad och rödvinsälskare, religionsvetare och faktiskt frisör och make up-artist. men det gav jag upp för längesedan för att det var totalt äventyrsfritt och ganska så trist efter ett tag.

Vart vill du helst resa?
Just nu konstigt nog till USA. Har aldrig velat resa dit innan men vill så hemskt gärna till Redwood National Park och till San Diego där världens största berg och dalbana finns. Sen vill jag absolut tillbaka till Karibien också.

Var ser du dig själv om fem år?
I min framtida trädgård. Läsandes en bok under mitt citronträd.

Rött eller vitt?
Rött. På alla sätt och vis. Helst vinrött då. Det smakar ju så ljuvligt.

Sommar eller vinter?
Både och. Och höst och vår. Något som jag har lärt mig här i Argentina är hur underbart det är med riktiga årstider. Även om jag är galet frusen av mig.

Skog eller hav?
Skog, skog, skog! Utan tvekan skog. Och gärna en skogssjö på det.

Vad gör dig ledsen? 
Orättvisor, ensamma människor vilket är konstigt då jag älskar att vara ensam, naturförstörelse och djurplågeri.

Vad är det bästa du vet?
En bra bok när läsron infinner sig, Natur, tystnad, naturljud, människor, kärlek på riktigt, min man, djur och så mycket mer.

Och så kommer här det luriga i och med att jag redan sett att en hel del redan har fått ett Liebster Blog Award men jag kör på ändå och hoppas på att dessa inte fått något än: Bokomaten, Beroende av Böcker, Underbara Böcker, Pantalaimone och Tystnad

16 kommentarer:

 1. "Läsandes en bok under mitt citronträd." Det låter alldeles, alldeles underbart. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe ja! Det är så jag ser mig själv i alla fall :D Och om fem år då tycker jag att det borde vara stort nog att sittas under. Just nu kan man mest sitta bredvid det :D

   Radera
 2. Citronträd ja, det tänkte jag ha på balkongen. Sedan. Men det lär ju inte bli lika stort och fint som ett som växer i sin naturliga miljö. Härligt låter det i alla fall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh men citronträd är jättefina på balkongen också :) De blir inte lika stora kanske men de får fina citroner!!

   Radera
 3. Åh! Tack så mycket. :-) Vad glad jag blir.

  SvaraRadera
 4. Åååh tack! Vilken trevlig överraskning såhär på kvällskvisten! Tack så mycket! =)

  SvaraRadera
 5. PUSS på dig!! Har en stunds paus att skriva här då pocketen somnat över axeln. Verkar sjukt obekvämt, men what ever works...;)

  Om du lyckas ta dig till San Diego så MÅSTE du ju gå på zoo och besöka världens sötaste och mest berömda PANDA!! Pandacam är numera ett begrepp. Timmar slösade jag bort framför datorn i höstas..

  Och vet du, det där cironträdet finns i mina drömmar också men inte tänkt på att man kan ha det UTE i vissa delar av världen!:) Naturligtvis.:) Jag drömmer om ett oreangeri jag. Med stora fönster, en liten fiskdamm och en rottingfotölj att läsa i..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tycker att det verkar sjukt mysigt med pocketen över axeln och bloggning (fast då romantiserar jag hela iden med att vara mammaledig tror jag :D)

   Och du!!! Pandacam är ju helt fantastisk. Och Koalacam!!! Kan inte sluta kolla på dem nu och kommer absolut åka dit om jag tar mig till San Diego. Bästa tipset :D

   Vet du, både jag och Herr Lingis (som är argentinsk men inte kommit på det förut) har blivit helt besatta av vilka träd vi ska ha i trädgården för vi kan ju ha precis vilka vi vill. Just nu tittar vi på citronträd, avokadoträd, grapefruktträd, fikonträd, walnötsträd, plommonträd för varma klimat och en herrans massa andra träd man kan äta typ. Citron och avokadoträd är bestämda men sen får vi plats med två till :D Svåra val det här!! Din Orangeriidé skulle jag dock dö för. Tänk så underbart!!

   Radera
  2. Avokadoträd!! My god!! Det är klart att avokado måste växa på något, haha, men någonstans ränkt mig att de kommer från någon sorts magisk andra verklighet.

   Radera
  3. Hahaha ja det trodde jag med förr tills jag själv en dag stod där och pallade avokadon ur ett träd. Det är ju ett måste att ha. De växer som ogräs här :D

   Radera
 6. Ja, det är skillnad på självvald ensamhet och icke självvald! Citronträd är ju bara för ljuvliga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst är det! Det jobbiga är att man inte vet om det är självvalt eller inte när man ser ensamma människor så jag blir automatiskt ledsen fast de kanske är jättenöjda egentligen :)

   Radera
 7. Nu sysslar ju en del make up-artister med zombie-grejer och annat....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha ÅH du har ju så rätt! Det kanske man skulle specialisera sig på :D

   Radera