onsdag 24 oktober 2012

The Seance - som ett anglofiliskt spökkalas.

Vissa böcker vet man att man kommer älska nästan innan man öppnar boken. Ord som viktoriansk och spöken är för mig som att...ja jag vet inte...ge ett äpple till en älg? Vad jag vill säga är att det är för mig helt oemotståndligt helt enkelt. Sen när man hittar en författare som skriver helt komplett, ja då blir i alla fall jag nästan mållös.
     John Harwood skriver böcker som är detaljrika, extremt väl researchade och han gillar spöken. Han är en man för mig helt enkelt. Han skriver helst om kvinnor och gör det på ett helt fantastiskt sätt och han skriver om stora öde hus där väggarna viskar och där tiden står still. Boken beskrivs på Amazon som: "A haunting tale of apparitions, a cursed manor house, and two generations of women determined to discover the truth, by the author of The Ghost Writer Sell the Hall unseen; burn it to the ground and plow the earth with salt, if you will; but never live there . . .” 

Så! Har jag lyckats fånga er uppmärksamhet nu? 

Nähä inte det. Vad sägs då om seanser, mystiska försvinnanden, övengivenhet och kamp för överlevnad? Eller mord, kärlek och mörk magi? Om inte detta har lyckats övertala er så tycker jag att ni ska gå in hos Calliope och läsa hennes fantastiska recension av den här boken. Så hoppas jag att ni tar ert förnuft till fånga och gör som jag och börjar hamstra det lilla som John Harwood har skrivit. För bättre än så här kan det knappas bli.

20 kommentarer:

 1. Ha, ha, vad lustigt, jag debatterade just med mig själv om jag ska ställa till med seans/spökkväll med ett medium här hemma! (Imorgon kommer min intervju med ett spiritistiskt medium ut i tidningen Allas och frågan poppade upp från en bekant apropå det.) Så det kanske jag fixar med då... :-) Kramar Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅH jag vad spännande! Hann precis läsa om det på din blogg innan jag gick hem från jobbet idag. Jag skulle gärna vilja vara med. Om jag vågar :D Stor kram på dig!! Kan man få läsa din intervju online förresten?

   Radera
  2. Tror tyvärr inte att artikeln ligger online men if you want, kan jag skicka en tidning till dig... Du kan se några bilder från artiklen på min blogg idag. :-) Kramar Helena

   Radera
  3. Maila i sådana fall på lovableblog@gmail.com Kram igen!

   Radera
  4. Åh så fin du är men det är alldeles för långt för dig att skicka. Men jag kanske kan be dig fota av den och mejla den till mig om du orkar och har lust :P Jag mejlar dig i helgen oavsett. Kram!

   Radera
 2. Haha, " ..som att ge ett äpple till en älg.." LOVE IT!
  Nu måste jag nog undvika att kika in på din blogg på ett tag, tror jag ökat min MÅSTE KÖPA NU!!- hög med typ 10 böcker bara den senaste månaden, bara för att jag råkar kika in här lite titt som tätt.. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehehe ja de där gamla äppelälskarna ;D Och jag är ledsen att jag lockar in dig (mer) i fördärvet. Eller rättare sagt: Moehehe :D
   Ska in på din blogg och kolla nu förresten. Vet att du har ett finfint skräcktips där nu plus att du har också lockat mig till massor med bokköp så det går nog jämt ut någonstans :)

   Radera
 3. Åh, ja, jag tror att du fick mig på kroken. Attans också! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja jag tror att den här skulle passa dig finfint :D

   Radera
 4. Nja, det där med äpplet och älgen hängde jag inte riktigt med på. Men spökena övertygade mig helt och hållet! Mmmmmm..! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Vet inte riktigt vart du bor eller hur men har man bott i hus på landet med en hel del äppelträd i trädgården så får man se en hel del äppelglada älgar som äter gamla äpplen på marken. Det lite roliga är också att de blir på lyset på de gamla jästa äpplena. Så de blir tillslut lite äppelberoende. Typ! Kanske lite rörig förklaring på hur mycke jag gillar den här boken men huvudsaken är att du i alla fall fastnade för spökena :D

   Radera
  2. Åhå, nu hänger jag med! Jag är uppväxt i en håla i Bergslagen och där fanns mycket älg, men faktiskt hade varken vi eller grannarna några äppelträd -- så den kopplingen har jag aldrig tänkt på. Däremot gick älgarna faktiskt in i trädgårdarna och åt upp allt möjligt annat. De brukade också glupa i sig stora mängder murklor på våren, vilket jag alltid tyckte var ytterst märkligt eftersom det är en rätt giftig svamp. Kanske blev de höga på svamparna, precis som med de jästa äpplena! :)

   Radera
  3. Nä men murklor? Är det sant? Haha ja det kanske ger en liten effekt som de gillar :D Och Bergslagen låter ljuvligt :)

   Radera
 5. Jag var tvungen att pipa iväg till biblioteket och låna den här igår, började läsa igår kväll och OJ vad bra den är!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅH vad glad jag bliiiir :D Hoppas de har The Ghost Writer också så du kan inhaleringsläsa den med sen :)

   Radera
  2. Nope, den hade de inte men de brukar vara rätt generösa mot inköpsförslag ;)

   Radera
 6. jag VILL att den ska komma idag. tillsammans med Dolly och Lehanes nya. då kanske jag behåller förståndet efter 2 veckors vabbande! kommer de inte ringer jag adlibris och gråter. på allvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Ja åh tänk vilken ljuvlig helg du kommer få då. Full med spökisar :D Och jag tror säkert att ringa och gråta till Adlibris funkar. Misstänker att de bara vill ha glada kunder :P

   Radera
 7. Åh, tack för tipset (som om jag inte har tillräckligt med böcker redan), denna åker in på att läsa listan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör du rätt i :D Den är SÅ värd att ha i hyllan :D

   Radera