lördag 2 juni 2012

Majrapport!

Nä men vad hände den här månaden? Ynka fem böcker lästes. Visserligen var en av böckerna en tegelsten men ändå "not much to put in the christman tree" (som jag lyckades klämma ur mig på jobbet idag. Inte lätt det här med att uttrycka sig på flera språk dagligen ibland). Däremot kan jag inte klaga på kvalitén då alla fem var helt ljuvliga på sina separata sätt och vis. Nu hoppas jag bara att juni månad blir lite bättre/läsligare och att jag inte kommer vara lika jobbtrött. Fast om kvalitén på böckerna blir som majmånad har varit, ja då spelar det egentligen inte så stor roll hur många eller få böcker jag läser.    

Dark Places av Gillian Flynn
Jellicoe Road av Melina Marchetta
The house next door av Anne Rivers Siddons
Salems Lot av Stephen King
Deadlocked av Charlaine Harris

9 kommentarer:

 1. Nu har jag ju bara läst King-boken av dem du listat, men Dark Places har ju börjat locka mer och mer till inköp på senaste tiden.

  Apropå direktöversättningar, det är ju något av det roligaste som finns :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha ja! Du skulle höra våra konversationer på jobbet ibland :D

   Åh, du måste bara läsa Dark Places. Jag blev totalt knockad! Och The House Next Door är ju nästan ett måste för en King-älskare;)

   Radera
  2. Note to self: lägga till alla böckerna på önskelistan.

   :)

   Radera
  3. Jaaa det är klart du ska :D

   Radera
 2. Jag läste också bara fem böcker i maj! Och (nästan) alla var också fantastiska, åtminstone fyra av fem - och då gör det ju som du säger faktiskt inte så mycket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. Knepet är att välja läsningen med omsorg och kärlek och sen inte alls gå utanför sin trygghetszon hehe.

   Radera
  2. Hehe, ja då är man nog säker. Eller om man bara läser Stephen King ;)

   Radera
 3. Ja, jag läst ju några fler.. men misstänker att JUNI kommer bli fattigaste månaden på länge. En hel vecka har jag gått och varit helt läs-osugen! Ok, jag har läst en bok ändå, men det är bara för att jag suttit några timmar på buss. Befarar det värsta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh det är så jobbigt att vara i en lässvacka. Själv har jag het galet läsflyt även om det inte blir så ofta och mycket som jag skulle vilja. Förresten kanske jag skulle kunna tipsa om "Before I go to sleep" av SJ Watson. Galet bra och tror att den skulle kunna passa dig :)

   Radera