torsdag 24 maj 2012

The Great Gatsby: Filmen! (För oss 1920-tals älskare)

Jag har inte läst The Great Gatsby än men har nu idag lagt upp den på min måste-läsa-lista innan julen. För igår släpptes nämligen trailern till filmen. Kan tala om att jag har sett trailern typ fem gånger redan och ryser av välbehag varje gång. För allt verkar vara så perfekt. Skådespelarna, scenografin och alla galet vackra detaljer. Det här är så snyggt, så snyggt, så snyggt!


17 kommentarer:

 1. JAG har läst boken och sett den förra filmen med Robert Redford.:=) Boken läste jag som tonåring och gillade inte alls. Bortskämda människor med bortskämda människors problem minns jag att jag skrev i något omdömme.:) Men filmen var snygg i alla fall.=) Misstänker att jag kommer att gilla den här också, hehe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tyckte du så illa om boken. Har föreställt mig den som dekadent men kanske inte så dekadent. Men roligt att du gillade filmen. Redford är ju alltid Redford :)

   Radera
 2. Åhh, måste läsa den! Och se :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Jag känner att det nästan är ett tvång att läsa den innan jag ser filmen nu för filmen måste jag ju bara se :)

   Radera
  2. Ja, jag blev ju kär bara i trailern. Kan ju ha varit för låten också. Jack White alltså ;)

   Radera
  3. Ah det är Jack White! Antagligen då därför som jag också älskade den :)

   Radera
 3. Vi läste boken i någon engelskkurs på gymnasiet, kommer jag ihåg. Tyvärr minns jag inte så mycket av handlingen. :P Men det verkar vara en bra skådespelartrupp de har fått ihop! Jag hoppas bara inte att 20-talsmiljöerna blir för surrealistiskt "spejsade" och känns för sceniska och moderna (typ som de tidiga 1900-talsmiljöerna i "Moulin Rouge").

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det helt fantastiska skådespelare. Alla är storfavoriter hos mig. Däremot var jag också en av dem som inte gillade Moulin Rouge. Tyckte den var överspelad, överspejsad och pretentiös. Fast jag tror att jag kommer gilla den här ändå även om det faktiskt är en Moulin Rouge-variant (samma regissör tror jag). Älskar ju redan trailerna :D

   Radera
  2. Haha, jag hade ingen aning om att det var samma regissör, men jag tyckte väl att hela känslan påminde väldigt mycket om Moulin Rouge. :) Särskilt festen vid 0:18 och framåt ser mer ut som ett påkostat maskeradparty från 2012 än som 20-tal. Men som sagt, Leo och Tobey är ju med, så vad gör man inte. :)

   Radera
  3. Haha, du har så bra filmöga att du såg det ändå :D Och visst "offrar" man sig för de här skådespelarna. Är lite sådär hemligt tonårsförälskad i båda :)

   Radera
 4. Jag har också läst boken och min bild av festerna hos Gatsby var inte att de var sååå flådiga som i trailern. Antingen handlar det om min begränsade förmåga att föreställa mig stora fester eller så blir det bara bättre film. Vackert var det i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha. Ska försöka läsa den med jätteöverflådiga festbilder i huvudet. Vi får se hur det går :) Visst verkar det vara vacker film. Är helt tokpeppad redan nu och det är ett helt halvår kvar tills den kommer ut.

   Radera
 5. Ok, kunde inte se trailern där jag satt senast, men har tittat på den nu och nej, nej, nej! Kommer säkert bli en underbar film men man ska nog tänka bort att det är Fitzgeralds Gatsby. Det är något helt eget. Boken är sval och tillbakadragen och inte ett dugg Moulin Rouge. Men bara man tänker bort det så kan det säkert bli en fantastisk film ändå. Och Carey Mulligan är ju ett toppenval i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kanske inte ska läsa boken innan man ser filmen då undrar jag nu. Man vill ju inte förstöra den här tokvackra filmen :D Vad svårt det blev nu, hehe. Och visst är det helt fantastiska skådespelare! Mulligan är ljuvlig, Dicaprio en storfavorit hos mig och Maguire är alltid knepig och bra :)

   Radera
 6. Jag har inte heller läst boken, men den står på den där eviga listan. Blir också lite tveksam när jag läser Bokomatens kommentar, men samtidigt har jag ju redan sett trailern så de bilderna kommer ju att finnas med i bakhuvudet när jag läser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha så tänkte jag också :) Då får man i alla fall snygga bilder i huvudet när man läser den utifall man inte gillar den :D

   Radera