fredag 11 maj 2012

Hollywoodsversionen av Edgar Allan Poe

Det finns vissa saker i livet som gör mig sådär lite extra glad. Som förgyller vardagen som små guldstrimmor eller som gör mig sådär barnsligt förtjust. Precis som jag ibland kunde känna mig som barn när det var fredag och vi hade fredagsmys med familjen och det poppades popcorn och gjordes varma mackor i ugnen. De där sakerna kan vara den första klunken på rödvinet efter en lång dag, veta att man har en fantastiskt bok liggandes i bokhyllan väntandes på rätt lästillfälle eller när man kommer på att man ju faktiskt kan beställa hem argentinsk glass via hemkörning då man är sliten och glassugen. Fast det kan också vara när man upptäcker att Hollywood bestämt sig för att göra thriller av Edgar Allan Poe med John Cusack i huvudrollen som Poe själv. Ja, då spelar det ingen roll om filmen i själva verket kanske är jättedålig. För Poe, 1800tal, John Cusack och Hollywood låter som en perfekt kombination och jag tänker i alla fall bänka mig i biosalongen den 7:e juni.


16 kommentarer:

 1. Oh, vad jag håller med! Det kan bli pannkaka av hela filmen, men just nu är även jag lycklig över att det är just John Cusack och Poe. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Struntar faktiskt lite i hur bra eller dålig den är nu. Kombinationen är ju bara helt underbar :)

   Radera
 2. Svar
  1. Haha! Precis vad jag sa när jag såg filmplanschen :D

   Radera
 3. John Cusack är ju en favorit och Poe är lagom läskig. Filmen får nog vänta tills den släpps på DVD, men tack för tipset :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är han bra och Poe som film låter ju som en succé (hoppas hoppas hoppas jag) :)

   Radera
 4. Filmen ska suga på riktigt, även fancommunities har sågat...ser hellre om ngn av Cormans Poe-filmatiseringar fr 60-talet:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh no. Fast ska nog undvika alla recensioner och hoppas på att den är fantastisk ändå. Det sista som dör är hoppet, du vet :)

   Radera
 5. Jag tror den kommer bli råbra! Har kollat trailen så många gånger jag vågar utan att bli spoilad! Svårt dock att se Cusack utan skivbutik i bakgrunden eller den hejjiga tandställningen han hade i Pretty in Pink, eller var det han som hade snabba glajjorna? Nåja, låt den suga, jag kommer älska den ändå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha bra där Clara! Har också sett trailern fler gånger nu och är helt säker på att jag kommer älska den även om den suger. Man kan ju hoppas att den är lite som Zoolander. Dålig fast ändå så fantastiskt bra!

   Radera
 6. John Cusack är ju THE Man! :D Blir nog yummy med 1800-tal och kusligheter. Trailern påminner för övrigt lite om Sherlock Holmes-filmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är ju grym! Om jag kommer ihåg rätt så är det samma regissör som V for Vendetta och jag älskade den filmen för den var så galet snygg. Är helt peppad på The Raven nu.

   Radera