onsdag 19 december 2012

Snyggt och ljuvligt!

Det är så otroligt tillfredställande att läsa böcker som är så sjukt snygga och när man vet redan i inledningen att man kommer älska dem. Jag klappar ihjäl mig just nu på The Ghost Writer av John Harwood för jag tror nästan att detta är det snyggaste jag har sett. Sen är det guldkanter runt titeln, fina små inramningar inne i boken och språket är bara helt ljuvligt. Det det säger ganska så mycket med tanke på att jag precis läst ut den fantastiska Asta´s book av Barbara Vine. Den har en hel del att leva upp till. Fast om ni kommer ihåg min hysteriska glädje över den tidigare John Harwood boken som jag läste, så är jag inte direkt förvånad och jag känner mig trygg i Harwoods litterära famn.

 

9 kommentarer:

 1. fast jag blev lite besviken faktiskt. tyckte att han överdrev med alla inklippta historier. tycker alltid att det är svårt att komma in ordentligt i en bok när det helt plötsligt är en annan story att ta hänsyn till. men nu på slutet börjar det bli mycket bättre, det börjar knytas ihop.
  det är som med Seance: jag tyckte det var så synd när första rösten försvann.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är lite hoppigt, det håller jag med om. Själva älsket kommer på slutet men sen så jag så förtjust i hans miljöer.

   Men på tal om miljöer! Holy Moly vad bra Astas book var och vilken otrolig miljö!!! :D

   Radera
  2. jag visste att du skulle gilla den! tycker att Vine, när hon är som bäst, är oslagbar. älskar det där att hon liksom hela tiden har med det fula, och att hon alltid har ett par olika tidsplan.
   å vad jag skulle vilja ha henne framför mig:)

   Radera
  3. Jaaa helt fantastisk! Jag planerar redan min nästa Vine-bok. Blir kanske även båda två som du rekomenderade. Vill nästan överdosera henne nu :D

   Radera
  4. det finns några till av henne som jag också gillar: Chimney sweepers boy och a brimstone wedding.
   god jul på dig och ha de så fint!

   Radera
  5. lo and behold: hon har visst kommit ut med en sprillans ny, tanten!
   http://www.goodreads.com/book/show/13547105-the-child-s-child
   verkar väl värd att läsa den med!

   Radera
  6. Åh hå hå hå! Min inköpslista blir bara längre och längre nu. Funderar på om tomten kanske kommer och hälsar på idag redan kanske :P

   Radera
 2. Åh, jag måste läsa något av Mr Harwood snart. :) Låter som något i min smak!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tror jag med :D Jag älskar när man blir sådär lycklig av böcker i slutet av läsningen. Han berättar så otroligt fint!

   Radera