tisdag 18 december 2012

Smittad av Johanna Strömqvist

Het, fuktigt, klibbigt, hårdrock, smuts kärlek och Stockholm. Blandar man de här ingrediensera i en faslig blandning så får man Johanna Strömqvists bok Smittad.
     Maria som precis har tagit studenten driver omkring i ett sommarhett Stockholm utan någon egentlig plan mer än att dricka öl, hänga på hårdrocksklubbar och repa med sitt band. På en fest träffar hon dock Emmy och Maria befinner sig helt plötsligt i en het och komplicerad romans då den underbara, vackra och modiga Emmy är den enda hon kan tänka på.
     Det här är en helt fantastiskt berättelse om kärlek och om hur jobbigt förvirrande och jobbig kärleken kan vara. Jag var väldigt förvånad när jag läste den här boken för jag var beredd på att få läsa om vampyrer och blod men hamnade istället mitt i en kärlekshistora. Fast vilken kärlekshistoria det är! Jag skulle vilja påstå precis som Bokstävlarna, Calliope och Eli att berättelsen hade hållit om det bara hade handlat om kärleken och inte om vampyrer som kom långt in i handlingen men sedan har jag förstått att detta är första boken i en serie på tre så jag antar att vi bara fick en försmak av vad som komma skall. Jag hade dock önskat att den bara hade fokuserat på den underbara kärlekshistorien. Fast oavsett det och oavsett att detta är världens kortaste recension så gillade jag den och den fick mig även att längta hem till ett hett sommarstockholm.

5 kommentarer:

 1. Fantastisk bokomtale!! Denne boken skal jeg absolutt lese, tusen takk for tipset :)

  SvaraRadera
 2. Jag gillade den ju också, men hade som sagt älskat ännu mer om det bara var en kärlekshistoria. Fullt tillräckligt och jag gillade inte ens vampyrerna..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst hade den varit helt fantastisk som kärlekshistoria utan vampyrer men det ska bli spännande att läsa nummert två sen ändå för att se hur det utvecklas:)

   Radera