fredag 19 oktober 2012

Kärlek vid första ögonkastet

Tänk er Susan Hill som korsats med Sarah Waters fast en man. Då får ni John Harwood och en läsupplevelse som får din viktorianska-Haunted-House-spök-förkärlek att slå ut i blom. Jag har bara läst en tredjedel av hans fantastiska bok The Seance och jag måste hela tiden ta små andningspauser för att jag nästan inte klarar av hans genialitet. Jag blir alldeles för exalterad. För det här innehåller precis allt som jag fullkomligt älskar, viktorianskt stort spökhus, sekelskifte, intelligent och historisk korrekt text och det är så mustigt och kryddigt att det skulle kunna göras Thai-mat av hela schabraket. Jag älskar det här och hoppas det håller i sig hela vägen. Sen är detta även en helt underbar och lite torr man. Det är nästan för bra för att vara sant det här. Tack gode gud för att jag fick tillfälle att låna boken i förrgår och för Calliopes underbara recension som fick mig att läsa det här. I am in pure horror heaven!


18 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jaaa det är det! Jag kan inte släppa den. Helt underbar bok :D

   Radera
 2. Hurra! Jag har haft The Seance hemma i bokhyllan i flera år nu - tror jag köpte den efter en entusiastisk recension hos Calliope - men har av olika anledningar inte kommit mig för att läsa. Tack för påminnelsen! Ibland är det härligt att ha ett hem så fullt av olästa böcker att man kan inbilla sig att man bor i en bokhandel... :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill bara "gilla" den sista meningen där, Helena :)

   Radera
  2. Haha du har så rätt! Det är ganska många i min omgivning som har sagt till mig att de inte förstår sig på mitt bokhamstrande för det tycker att jag aldrig hinner läsa ut alla böcker. Men de förstår ju inte att det är ju det som är själva grejen med bokhamstrande. Man VILL ju ha så många som möjligt olästa så att man kan inbilla sig att man bor i bokhandel eller på bibliotek precis som du säger :D Plus att då kan man ju hitta o bli påmind om böcker man redan har, som denna.
   Den är så bra den här Helena och är helt säker på att du kommer älska den :D (Har redan använt ett av mina köpstoppsundantag och köpt in The Ghost Writer...)

   Radera
 3. ... och där hamnade ytterligare en bok i min att-läsa-mapp på datorn :)

  SvaraRadera
 4. Alltså, här är ytterligare en bokhamster av stora mått -- och den här boken skall jag se till att hamstra omedelbart! För mig är att skaffa böcker och att läsa böcker helt skilda processer. Det händer att jag köper en bok som blir liggande i evigheter, men när jag väl kommer mig för att läsa den blir den en jättefavorit. Jag älskar att leta runt i bokhyllorna hemma och hitta bortglömda olästa böcker som bara står där och väntar på rätt tillfälle att bli lästa... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa precis så! Ibland köper jag in böcker och nästan gömmer dem för vet att jag blir så glad när jag hittar den sen :D Sen är det lite jobbigt att jag fick långa boken av en vän för känner nu när jag har läst ut den att den bara måste finnas i bokhyllan.

   Radera
 5. den här måste man ju läsa. men han finns inte på bibblan i vanlig ordning...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja alltså det måste du nästan :D Läste ut den idag och älskade den men det är väldigt trist att den inte finns på bibblan. Fast funderar lite på om inte du kanske skulle gilla The little stranger av Sarah Waters. En av mina absolut största favoriter. Man blir inte riktigt klok på den. http://www.sarahwaters.com/books/the-little-stranger/
   Finns på svenska (Främlingen i huset) och på bibblan :D

   Radera
 6. den har jag såklart redan läst! älskar den! och nu har jag beställt the seance också. så mycket litar jag på dig:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha såklart! Vad roligt att du har beställt boken men också läskigt :) För nu hoppas jag bara att du älskar den lika mycket som jag :)

   Radera
 7. Åh, jag blir så glad om fler upptäcker The Seance - den är så himla bra! Och snygg. Mvh, ytlig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. SÅ fantastiskt bra OCH snygg :D Han är en helt sjukt duktig författare. Sen gillar jag att han skriver om kvinnoöden. Hoppas bara att han kommer skriva många många fler böcker.

   Radera