torsdag 18 oktober 2012

The perks of being a wallflower

Det är alltid lika jobbigt att plocka upp en bok som verkligen alla älskar. Förväntningarna är minst sagt höga och man förväntar sig något onaturligt bra. Så när jag påbörjade The perks of being a wallflower så tyckte jag att den var lite platt. Jag gillade det faktum att Charlie skriver brev till någon okänd och att han berättare om sina känslor, tankar och upplevelser och jag gillade språket men det gick ärligt talat lite trögt. Sen ju längre in i boken jag kom ju mer gillade jag Charlie och någonstans därefter fastnade jag. För detta är en helt fantastiskt bra bok och väldigt fin berättelse. 
       Charlie börjar High School och längtar efter en vän. Han är lite speciell men en stark liten filur och hans första vän blir hans engelska lärare. Snart får Charlie några vänner och livet i High School tar fart. Jag har hela tiden en obehaglig känsla i magen när jag läser den här boken. Det känns som om Charlie kommer råka ut för en katastrof eller att någonting otäckt kommer hända. Oavsett vad som faktiskt hände i boken så är den också rolig och intelligent och jag fnissade en hel del under läsningen. Sen är Charlie en boknörd. Vem gillar inte det?
     Det här är inte årets bästa lästa bok men nära inpå och jag kommer åka med racerfart till biosalongen när filmen kommer ut här. Bara trailern är skitbra. Så skynda och läs nu så ni kan sitta i biosalongen sen och mysa. I alla fall planerar jag det.


10 kommentarer:

 1. Alla bokbloggare verkar älska denna bok! Själv står jag på fjärde plats i reservationsköerna till den på mitt bibliotek och sörjer över att min bokbudget är så låg just nu att jag inte kan köpa den...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här kostade den skjortan så fick låna boken som tur var. Annars hade jag också köpt in den. För en sådan fin liten bok måste man nästan ha i hyllan en dag ;) Men tills dess så fungerar det ju utmärkt att låna den. Hoppas du gillar den lika mycket som jag (och alla andra :P)

   Radera
 2. Den där Att Läsa listan bara växer och växer...nästan så att jag måste säga upp mig från jobbet eller nåt för att hinna läsa allt:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha jag vet! Själv har jag varit sjuk i typ två veckor så har kommit ikapp lite nu i läsningen. Om man nu någonsin kan göra det hehe.

   Radera
 3. Ah, nu står jag i valet och kvalet om jag ska gå till bokhandeln eller bion när det kommer till den här ... Hm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderade också på det ett tag för filmen verkar så ljuvlig och boktrogen. Fast sen kom jag på att jag kunde göra båda om jag läste den först, för tror inte att boken ger så mycket om man ser filmen först i detta fall. Ibland kan det ju fungera att läsa boken efteråt och få någonting ut av det ändå men här blir det nog bara kaka på kaka...

   Radera
 4. Fantastisk bok. Charlie och hans vänner kommer vara med mig länge.

  SvaraRadera