måndag 26 mars 2012

The time traveller´s wife

En tidsresande man. En icke tidsresande kvinna. Deras förhållande och liv som gifta.

Så kan man väldigt kortfattat beskriva innehållet till denna alldeles ljuvliga bok. För bättre än så kan jag nog inte förklara det. Det kanske inte låter så intressant men Audrey Niffenegger är en sådan fantastisk berättare att  hon skulle kunna få en väderrapport att låta intressant och helt magisk.
     Jag såg faktiskt filmen långt innan jag läste boken och det gjorde inte alls någonting. Visseligen så visste jag vad som skulle hända men i Niffeneggers fall är det alltid själva resan och inte slutet som är det intressanta. Sen är boken uppdelad i väldigt korta kapitel vilket innebär att det går att suga på denna fina karamell väldigt länge. Själv läste jag denna bok enbart på lunchen i en hel månad och var ett helt fantastisk sällskap.
     Jag är väldigt förtjust i Niffeneggers författande och jag önskar så att det snart kunde komma ut en ny bok av henne. Nivån på författandet är väldigt högt och Niffenegger flirtar genom hela boken med sina läsare genom att "trycka" på vissa litterära "knappar". Sen kände jag igen mig både i Clare och Henry och då vet man att en författare har lyckats med sitt författande. 
Slutligen så kommer vi då till den stora frågan: Blev Henry DeTamble min Valentine? 
Klart han blev! 

4 kommentarer:

 1. vet du, jag har faktiskt inte läst den här. Knappt så man vågar erkänna det. Her fearful symmetry är ju en av mina absoluta favoritböcker men edn här har av någon anledning inte alls lockat mig särskilt mycket, faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är ganska så annorlunda mot "Her fearful symmetry". Fick inte samma wow-känsla men den är riktigt fin och mysig. En sådan där bok som man kan läsa ganska så länge i utan att det stör. Jag gillade den helt klart väldigt mycket. Kanske inte en "lake of dead languages" men en bok som finns kvar länge hos en :)

   Radera
 2. Åh, jag älskade denna. Och Her fearful Symmetry. Håller med, Niffenegger är en fantastisk författare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är hon!! Hur länge ska man behöva vänta på nästa egentligen? :)

   Radera