måndag 26 mars 2012

Bag of Bones-anteckningar!

KOM IHÅG!

- En hel söndag räcker inte till för att läsa ut en King-bok. Se till att boka upp en hel helg inför Salem´s Lot!
- Stephen King litar på att sina läsare har läst en hel del. Vet man inte vem Mrs Danvers är plus vad i hela friden Manderley betyder innan man läser Bag of Bones kan man missa en hel del läskigheter och vissa viktiga betydelser med tanke på att han igenom hela boken refererar just till detta.  
- En enda enkel mening kan skrämma livet ur en Lingonhjärta.
- Bag of Bones ÄR bättre än The Shining. Gillar den oerhört subtila skrämseln starkt här då The Shining är mer pang på rödbetan-skrämsel.
- Benrangel är en bra översättning på bag of bones helt klart. Låter fjantigt på svenska men i själva sammanhanget låter det riktigt fint. 
- Får känslan av att jag aldrig vill läsa någonting annat än King för resten av mitt liv. (Fast jag vet att det är lögn med tanke på att jag blir exalterad bara vid tanken på mina andra olästa böcker, skrivna av andra författare.)
- Lovar att jag ska sluta tjata om Kingen och hans genialitet innan bokbloggarna tröttnar på mig. Ska hålla tyst från och med nu. Jag lovar!!!
                    ...kanske...


14 kommentarer:

 1. Nej tjata på du:) Jag är helt inne på din linje när det gäller nämnda skräckfarbror. Han har följt med mig hela mitt liv och jag blir taggad att läsa Under the dome färdigt (som jag av okänd anledning la ned i somras). Har du läst den? Man kan mörda med den tegelstenen trots att det bara är en pocket:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅH ja, "Under the Dome" har jag pillar på en hel del på jobbet. Så galet tjock men verkar riktigt, riktigt bra. Kan nog bli så att jag läser den snart :) Härligt att du orkar lyssna på mitt kärlekstjat. Läste även ditt fantastiska inlägg om King. Fick en hel del inspiration där :)

   Radera
 2. Tjata på för all del, men för min del så är jag redan frälst och jag har nog läst det mesta av Kingen :)

  SvaraRadera
 3. Haha! Du är nog lite besatt, men jag håller med föregående talare- sluta inte. Jag känner ett sug efter King igen efter alla dina inlägg. Har inte läst något av honom på en stund. Har du läst "Maratonmarschen" föresten? Det var på den tiden som King kallade sig Bachman. Riktigt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att jag får dig sugen på att läsa King igen. Han så fantastiskt bra :D Har inte läst "Maratonmarschen" men har sneglat på Bachman-böckerna så det kanske blir av snart :)

   Radera
 4. Tjata på du. :-) Försöker läsa Jurtjyrkogården utan att bryta ihop (går inte) och velar mellan att lägga ner den för gott för att den är för hemsk och fortsätta läsa för att den är så fantastisk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hualigen ja jag kommer ihåg hur läskig jag tyckte den var. Blir nog en omläsning för gamla goda tiders skull men förstår helt klart dina blandade känslor :)

   Radera
 5. tjata gärna vidare! jag är ingen King-läsare, men efter allt tjatet känner jag att jag kanske borde göra ett försök ändå. vad ska jag börja med? det där med litterära referenser tycker jag verkar kul

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad roligt att du blir lite sugen ändå! Då tycker jag nästan att du ska börja med "Bag in Bones" för den är full med litterära referenser blus att läskigheterna inte tar över berättelsen som i många av hans andra böcker. Den fokuserar mer på sorgearbete (utan att det blir ledsamt eller tragiskt) och människomöten. I och för sig har jag inte hunnit igenom hela än så vet ju inte vad som händer i slutet men än så länge är den helt galet bra :D

   Radera
 6. Blir så sugen på att läsa om den nu när du tjatar så.. ;-)

  SvaraRadera
 7. För min del kan man aldrig tjata för mycket om Kingen :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe vad bra! För har en hel del på lager :D

   Radera