torsdag 29 mars 2012

Att längta tillbaka till halvdåliga deckare

Nu när jag läser Bag in Bones sådär plågsamt men ändå älskvärt långsamt så slog det mig idag att jag längtar efter någonting riktigt snabbläst och lättsmält. Och i och med att jag nu inte har någon Ruth Galloway-bok kvar att läsa plus inväntar nästa Sookie, så behöver jag någonting annat snabbläst för att väga upp det där långsamma läsandet. Därför funderar jag på att läsa om Patricia Cornwells serie och sin mord-och-mysterielösande patolog som jag påbörjade och blev besatt av för sisådär tio år sedan. För jag har upptäckt att om jag kan varva med någonting snabbläst och lättsmält emellanåt så har jag inga problem med att läsa de där älskböckerna jättelångsamt. Visst skulle jag till exempel hetsläsa de två Tana French som jag har kvar att läsa men i ärlighetens namn så vill jag inte det. Jag vill hellre ge dem tid och suga i mig berättelsen sådär som jag gillar att göra. Speciellt i och med att den andra boken i serien faller under aka-porrstämpeln.
     Nej, så det får nog bli Patricia Cornwells serie. För då har jag lite att bita i och med att hon har skrivit typ tusen miljarder böcker i serien.

Tillägg: Ja, den där deckarskräcken som jag hade...ja den försvann. Det tackar jag Ruth Gallloway för.

6 kommentarer:

 1. Vad skönt att deckarskräcken försvann. Nu har du en aldrig sinande källa av böcker att ösa ur :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha helt sant :D Riktigt skönt faktiskt! Trixet är bara att välja rätt deckare :)

   Radera
 2. Känner att jag har väldigt höga förväntningar på Benrangel sedan jag läst din blogg;) Den väntar fortfarande i hyllan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, helt klart bland det bästa jag läst :) Ganska så lång men helt galet bra!

   Radera
 3. Hmm, kanske dags att plocka fram Benrangel från bokhyllan snart ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh ja!!! Den var helt överraskande fantastisk för mig. Helt klart en av de bästa som jag läst och som garanterat kommer läsas om och om igen.

   Radera