tisdag 1 november 2016

Hennes ögon blå

Här kommer ännu en recension av en bok som skulle ha skett för många, många, många månader sedan. Lisa Hågensen har själv gett ut sin bok Hennes ögon blå och det gjorde hon helt rätt i. När hon kontaktade mig i höstas förra året (ja ni läste rätt, förra året) och frågade om jag kunde tänka mig att läsa hennes bok så blev jag genast nyfiken för boken beskrevs som en psykologisk deckare med historiska och övernaturliga inslag. Vem kunde säga nej till det?
     Vi får träffa Raili som ser fram mot en lugn och fridfull semester i sitt torp alldeles ensam men i sällskap med skogen och sina grannar som bor lite utspritt runt omkring. Fast vad som skulle ha blivit lugnt och skönt blev istället till något som liknar en mardröm.
     Parallellt med Railis berättelse får vi även träffa Kirsti Martasdotter. Året är 1671 och Kirsti är anklagad för häxeri. Och i sällskap av både Raili och Kirsti får vi två historier berättade för oss.
     Jag fastnade med en gång i den här boken även om jag kände mig lite förvirrad i början av hur de båda historierna berättas då dåtiden och berättelsen om Kirsti totalt överraskade mig. Boken är skickligt skriven och jag gillar Raili starkt. Hon är självständig och snabbtänkt och fick mig att skratta högt flera gånger. Skräckinslagen går rakt in i själen och de är lite jobbiga att läsa. Vilken för mig är en väldigt bra betyg. Fast samtidigt som den är spännande och läskig så är boken även väldigt humoristisk och kombinationen av allt detta gör att den är mer eller mindre omöjlig att lägga ifrån sig.
     Summan av kardemumman är att jag tyckte väldigt mycket om den här boken och även om det nu var ett bra tag sedan som jag läse ut den så kommer jag på mig själv att gå och fundera på den ibland. Så jag ser fram emot om att läsa mer om Raili och hoppas starkt på en fortsättning.


Titel: Hennes Ögon Blå
Författare: Lisa Hågensen
Förlag: Fusce Förlag
Kan köpas här och här
Recensionsexemplar

5 kommentarer:

 1. Jag gillade den här boken riktigt mycket, Raili är en härlig figur. Har försökt hålla koll på uppföljare, men har ännu inte hittat något.

  Välkommen tillbaka förresten :) Blir glad varje gång jag hittar ett av dina inlägg i mitt flöde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack!!!!! Vad roligt att höra <3 Jag försöker läsa ikapp mig på bloggarna nu och din ligger alltid längst upp på läslistan :)

   (Uppföljare kommer har jag blivit lovad :D)

   Radera
 2. Hej!
  Jag hittade dig i bloggportalen som "boende i utlandet". Bor du fortfarande utomlands? Hur får du tag på svenska böcker? Jag älskar också att läsa men det blir mest på engelska och franska, vilket inte direkt är samma sak!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!!! Javisst gör jag det! En läsplatta är ett måste för mig. Jag lånar en massa eböcker via Stadsbiblioteket i Stockholm men bara du har ett bibliotektkort så kan du låna e-böcker på ditt lokala hembibliotek har jag förstått. (Om du inte har på Stadsbiblioteket det vill säga). Sen köper jag mycket e-böcker.
   Var inne och tjuvkikade på din blogg. Ser helt vansinnigt vackert ut där du bor!!

   Radera
 3. Det låter som en intressant bok och är nog något som tilltalar mig. Får ta och se om den finns på biblioteket

  SvaraRadera