måndag 6 oktober 2014

Kanske är det allt du behöver veta

Kanske är det allt du behöver veta eller We were liars som boken heter på engelska av E. Lockhart har nog varit en av vårens mest hypade böcker. Kanske till och med en av årets mest hypade böcker än så länge för hurraropen har varit många. Självklart var det en stor anledning till att jag nästan slängde mig över boken när Lavender Lit nu idag släpper boken på svenska men slängde mig över den med ganska så halvhöga förväntningar faktiskt. Anledning till det är att ju mer hypad en bok är ju mer sparkar jag liksom lite bakut. Och tack och lov att jag är en sådan där motvallskärring för det hjälper mig ofta när jag läser hypade böcker. Plus att jag också då sällan läser om vad boken handlar om innan utan vet inte ett jota om boken när jag väl påbörjar den. Jag går in med en sådär förväntansfull och nollställd attityd och kommer ut på andra sidan helt glad och lycklig.
     För den här boken är väldigt bra. Som alla andra skriver så går det inte att berätta om vad boken handlar om förutom att boken handlar om Cady vars familj är från New England och som spenderar varje sommar med sina kusiner på deras familjeägda ö. Vad som händer i boken får ni sedan ta reda på själva men det som gör den här boken så bra är att Lockhart är en sådan fantastisk författare som vet hur man berättar en historia. Den här boken är lite som ett garnnystan där man som läsare får reda ut historien undan för undan med lite tålamod men utan att bli alls uttråkad. Själva plotten i boken förvånade mig egentligen inte direkt men det tycker inte jag gjorde boken sämre för som jag redan nämnt så är det för mig författaren sätt att berätta på som gör den så bra. Så jo jag kan förstå varför den här boken är så hypad och varför så många älskar den. Den är helt klart värd all den beröm den redan fått.

Rec.ex Lavender Lit
     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar