fredag 28 mars 2014

The tale of Halcyone Crane - underbar gotisk spökhistoria

Det var när Calliope för ganska längesedan köpte den här boken som jag fick upp ögonen för Wendy Webb. Det lät nämligen lite för bra för att vara sant och sagt och gjort köpte jag den här boken på en nätbokhandel på min födelsedag förra året och fick den skickad hem. Som sagt, skickad blev den men däremot kom den aldrig fram då det händer ganska ofta att saker och ting fastnar på vägen när man ber och får någonting skickat på posten hit till Argentina. Jag grämde mig inte så mycket över det utan glömde av boken och mitt stora ha-begär efter den. Tills Calliope läser sin inköpta bok av Wendy Webb och skriver om den här. OCH tills jag läser Skuggornas Biblioteks kärleksrecension här. Då kunde jag inte hålla mig längre och klickade hem via trygga goa Amazon The tale of Halcyone Crane till min Kindle efter att jag vann ett presentkort där då Bokstävlarna fyllde år. Och tack och lov att jag klickade hem den för mer fantastisk höstläsning får man nog leta länge efter.
      The tale of Halcyone Crane handlar om Hallie som på grund av familjeangelägenheter som hon inte visste existerade, reser till en ö som tyckts stannat i tiden. Öborna behandlar Hallie kyligt och hon börjar se saker som inte borde finnas där. Den här boken innehåller såklart så otroligt mycket mer men i och med att jag inte är förtjust i att berätta för mycket av handlingen i en bok så tycker jag att det räcker med att berätta att den här boken är en ljuvlig gotisk spökhistoria med miljöer som får mig att vilja bo i dem. Visserligen har den här boken sina fel och brister och det finns en del luckor lite här och där men det spelar ingen som helst roll. För Wendy Webb har lyckats med att skapa en bok som man vill flytta in och bo i, fast ändå inte. Sen är det svårt att ogilla en författare som så starkt flirtar med Shirley Jacksons The Haunting of Hill House och kallar huset i berättelsen för just Hill House.
     Så återigen har jag träffat på en författare som jag vill hamstra på. Det börjar bli många av dem nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar