torsdag 27 mars 2014

The Haunting - en underbart dålig film

Häromkvällen satt jag har med mina vänner och tittade på skräckfilmen The Haunting som är baserad på Shirley Jacksons bok The Haunting of Hill House som är en av mina favoritböcker. Den enda som uppskattade filmen var jag som läst boken men resten av mitt sällskap totalsågade filmen och på många sätt och vis så kan jag inte mer än att hålla med. Filmen är faktiskt riktigt dålig men samtidigt så älskar jag den. För varje gång jag ser den så blir jag så glad just på grund av att den baseras på en av de bästa skräckböcker som finns. 
     Personligen skulle jag nog kunna skriva en hel uppsats som bygger på The Haunting of Hill house då det finns så otroligt mycket filmer och författare som har inspirerats av den boken. Som de flesta Kingälskare redan vet så är detta en av de böcker som Stephen King inspirerats mest av men också den senaste boken som jag läste som var The Tale of Halcyone Crane av Wendy Webb har författaren flirtat rejält med The Haunting of Hill house då hon kallat själva huset i sin bok för just "Hill House".Oavsett så är det här en film som jag tycker man borde se om man gillar klassiska skräckfilmer som är lite dåliga. Speciellt då skådespelarna är så fantastiska och miljön är så underbar.
     En skräckfilm är ju alltid en skräckfilm.

  

4 kommentarer:

 1. Nej men vilken filmversion av romanen menar du? Inte The Haunting från 1963, väl? Det är ju en av de bästa skräckfilmer som någonsin gjorts. Jag tycker du ska ignorera ditt uppenbarligen mycket filiströsa sällskap och se om filmen, ensam i ett mörkt rum. Sedan kan du försöka övertyga dig själv och andra om att den är dålig. Fast jag läser mellan raderna i ditt inlägg att du faktiskt tycker ganska bra om filmen, och det gör du helt rätt i, tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. What? Du får ursäkta min totala ignorans men jag hade helt missat filmen från 1963! Den verkar helt fantastisk ju! Det är den nyaste versionen jag menar och från början hade jag en bild i inlägget men det försvann av sig själv. (Kanske en hint att jag borde se originalfilmen :))
   Fast du har rätt! Jag älskar filmen men samtidigt som jag tycket att den är ganska så dåligt gjord. Fast det behöver ju inte betyda att det är en dålig film alls. Tvärtom! Och ska absolut ignorera mitt filmsällskap nu när jag vill se den från 1963. De uppskattar inte alls bra skräckfilm :)

   Radera
 2. Alltså. Jag måste ju läsa den där boken...

  SvaraRadera