fredag 21 mars 2014

Happy! Happy! Happy!

Life's a bitch. Så känns det i allafall ibland vissa dagar och idag är en sådan dag för mig. Helst av allt önskar jag att jag befann mig någonstans ute i naturen utan tillstymmelse till bilar, mänskliga ljud eller teknologiskt krafs. En av mina bästa vänner som kommer och hälsar på mig imorgon (vilket är något som genast får mig på bättre humör) är just nu på Ilha Grande. En liten ö i Brasilien där motortrafik är förbjuden. Ett riktigt litet paradis utanför världens vackraste stad Rio de Janeiro. Där skulle det vara perfekt att befinna sig just nu. Fast nu på morgonen när jag gick omkring och gnällde över detta så kom jag på att jag faktiskt också befinner mig på ett sådant ställe. Egentligen! Jag läser just nu Wendy Webbs  The Tale of Halcyon Crane som blev ett av köpen i presentkortet som jag vann hos Bokstävlarna. Boken utspelar sig på en liten ö där motortrafik är förbjuden och där teknik inte alls fungerar. En helt fantastisk bok och att bara få försvinna in i den för en liten stund gör mig så glad. Kan berätta att jag härdanefter kommer läsa precis allt av Wendy Webb. Så egentligen befinner jag mig ju på mitt egna Ilha Grande. Fast om det spökar lika mycket där som i Wendy Webbs bok, det vet jag inte. 
     Något annat som får mig på bättre humör idag är även den här sången. Det är ju ändå fredag. Och idag går jag på liten minisemester.

    

7 kommentarer:

 1. så heter ju den där skilsmässoboken...

  SvaraRadera
  Svar
  1. (jag är lite trög och är osäker om du är nöjd eller missnöjd)

   Radera
  2. Haha både och tror jag :)
   Visste inte att det fanns en skilsmässobok som hette så.

   Radera
 2. En ö där motortrafik är förbjudet?? Ta mig dit! Och den där låten gör mig också löjligt glad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa visst är det fantastiskt! Har inte varit där själv men komemr absolut åka dit. Men boken fungerar som ett utmärkt substitut :D

   Radera
  2. På de flesta öar på västkusten är bilkörning förbjudet; Björkö, Marstrand, Asperö, men man kan komma dit med en färja, kostar en spårvagnskupong (!)

   Radera