tisdag 20 augusti 2013

Hooked på Ender

Det har varit långhelg härborta vilket är anledningen till att det har varit dödstyst här i några dagar. Jag har inte ens öppnat min dator sedan i torsdags vilket jag måste erkänna varit väldigt skönt. Istället har det pysslats med bygge, målat svärmors sovrum, gåtts på födelsedagsfester och familjemiddagar och sist men absolut inte minst, planterats plommonträd som sällskap till citronträdet. Min tankeverksamhet har mestadels befunnit sig i min framtida trädgård med alla hundrasjuttio plantor vi vill ha men när den inte befunnit sig där så har den befunnit sig med Ender i boken Enders Spel av Orson Scott Card som damp ner från Modernista för ett tag sedan. Jag kan inte komma över att jag inte har läst den här gamla klassikern innan för den är än så länge, sisådär en tredjedel in i boken, riktigt bra.  Jag upptäckte dock att filmen kommer ut nu i november i år något som jag helt lyckats missa men vill nu absolut se den.  Ser inte alls tokig ut.

4 kommentarer:

 1. Ska precis börja med den här! Låter lovande :)

  SvaraRadera
 2. Min mans favoritbok : D Som han har önskat att den skulle filmatiseras! Själv läste jag Cards serie om Alvin - Lärlingen, den uppskattade jag, men den utspelas så långt ifrån Ender's miljö som möjligt. Lite bekymmersamt kan jag känna när man gillar en författare och det visar sig att de har bakåtsträvande och tråkiga åsikter. Vill gärna se filmen, men har inte tagit ställning än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk vad roligt för din man nu när boken filmatiseras. Hoppas den håller hög nivå bara men det tror jag att den gör. Det verkar så i alla fall. Riktigt bra bok :) Men däremot var jag tvungen att googla hans åsikter nu och blev väldigt besviken...

   Radera