torsdag 15 augusti 2013

Bokhandeln för smarta, självständiga och modiga flickor.

Via Pinterest så kan man hitta precis allt. Ärligt talat! För alldeles nyss hittade jag en bokhandel via dem som heter A Mighty Girl och som är en bokhandel dedikerad för flickor men då menar jag inte någon rosaskimmrande flickbokhandel utan en riktig Pippi Långstrumpbokhandel och sådant kan ju inte jag låta bli att bara älska. För lyssna här. Deras litterära kvinnliga förebilder för barn är bland annat Alice in Wonderland, Anne of Green Gables, Coraline, Dorothy (Wizard of Oz), Hermione Granger, Katniss Everdeen, Ladybug Girl, Lyra Silvertongue, Madeline, Nancy Drew, Olivia, and Pippi Långstrump.  De har även tips på sin sida som till exempel Top Read Aloud Books Starring Mighty Girls. Jag som alltid är ute efter böcker med starka kvinnliga förebilder för unga har redan hittat en hel del tips. Sen finns även Ronja Rövardotter med på listan och bara det är ju fint som snus.

7 kommentarer:

 1. Vilken fin samling karaktärer! Det finns verkligen många starka kvinnliga karaktärer att läsa om! Måste också kolla in den där sidan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den är fantastiskt fin! Hittade väldigt mycket fint där :)

   Radera
 2. Så otroligt smart idé! Jag la ut länken på min FB som en invitation till alla de som vill ha lite inspiration att hitta bra alternativ till Törnrosa. Sen skulle en motsvarande shop med bra förebilder för killar vara en annan bra idé. Då tänker jag mig självklart inte Mike Hammer, Disneyprinsar eller Rambo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Vad fint :D Sen tänkte jag också på att det vore fint med en för killar också som inte är så galet stereotypa. Ska googla lite på det tror jag för att undersöka om det finns en sådan...

   Radera
 3. Trött på dumheterna i världen? Det har kommit ut en bok som heter "How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all". Den går igenom forskning om extrema återhämtningar efter hjärnskador, epigenetik, genetisk variation mellan olika hjärnceller i samma individs hjärna, självmotsägelser i de etablerade medicinska (framför allt genetiska) teorierna om livsduglighet, vetenskapliga evolutionsparadoxer som visar att evolutionspsykologin är orealistisk, och visar helt logiskt att det är ursäkterna som är orsaken till alla dumheterna! Den innehåller även tips för hur det går att sluta med ursäkter och därmed dumheter. Boken kan beställas genom Recito förlag på länken http://litenupplaga.se/1198 Som bloggägare kan du kanske posta om den boken någon gång om du vill!

  SvaraRadera
 4. Åh, vad fint! Älskar det! (Och vill gärna ha en hel del av T-shirtsen de säljer! ;) )

  SvaraRadera