onsdag 10 juli 2013

Världskrig Z - undergångseufori

Detta kan nog vara världens bästa zombieapokalypsberättelse. 

Någonsin.

Varför kanske ni undrar? Jo, för att den är beskriven på ett sådan verkligt sätt att det känns som om jag har tagit del av den. Genom intervjuer som skett efter själva apokalypsen och återblickar till vad som hände med människor över hela världen så får vi beskrivet för oss hur zombies tar över världen. Det är väldigt sällan som jag tycker zombier är läskiga men i Världskrig Z så blir jag väldigt rädd flera gånger om. För berättelsen kryper en under skinnet och skapar bilder i huvudet och boken är enligt mig helt genialiskt skriven.
     Boken är som sagt berättad genom intervjuer om vad som hände under utbrottet av viruset och hur kriget och undergången fortgick. Vi får möta människor från olika länder över hela världen och som på väldigt olika sätt hanterar situtationen. Vad som skrämmer mig mest är den mänskliga psykologin och hur människan regerar i en sådan här situtuation enligt Brooks. Han beskriver människan psyke så verkligt och otäckt att det är nästan så att jag tyckte ibland under läsningen att zombierna borde ha vunnit världskrig Z. Fast det finns en och annan zombie som skrämmer mig också då vissa intervjuade får vara med om riktigt otäcka händelser.
 Det är rätt och slätt en helt fantastisk bok och jag även om jag tror att filmen inte kan bli i närheten så bra som boken, så känner jag att jag bara måste se den. Vem kan säga nej till zombisar i 3D? Inte jag i alla fall. 


Rec.ex Modernista.

Andra som har läst och älskar är Eli och Bokstävlarna.

2 kommentarer:

  1. Kul att det kom något positivt om den här boken, det känns som att jag bara läst negativt. Nu gillar ju inte jag zombies så boken kommer jag nog inte att läsa. Men filmen vill jag nog se... vi snackar ju Brad Pitt här... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä men är det sant? Jag har bara läst bra saker om boken hehe. Men klart man måste se filmen. Svårt att inte se en Brad Pitt film rent generellt:)

      Radera