måndag 24 juni 2013

The Raising: Gotisk akaporr för mörkervurmare.

Det tog lång tid att läsa ut den här boken men det har ingenting att göra med att den inte är bra. Nej den här boken är helt fantastisk! Speciellt om man är mörkervurmare, akaporrsälskare med förkärlek för spökerier. Vi befinner oss nämligen på ett universitet någonstans i USA bland unga tjugoåringar och hos professorer som älskar vad de gör. Boken inleder med en olycka som beskrivs väldigt vackert, lite som en dröm och på så vis tar Laura Kasischke oss med på en väldigt förvirrande men spännande resa på jakt efter någonting som man inte riktigt kan ta på. I början är det lite förvirrande men sedan blir man helt fast i berättelsen. Jag kan fortfarande inte riktigt sätta fingret på vad den här boken handlade om egentligen men bra är det om man gillar just böcker med handlingar i universitetsmiljö, gotiska inslag som Poe och spökerier. Jag känner mig inte direkt klokare av att ha läst den här boken men det är få som har fått så många anteckningar. Det här är helt enkelt fantastiskt bra. Jag vill nu läsa allt av Laura Kasischke (ja hon har nog världens mest svårstavade namn) för om hon skriver så här bra så bara måste man det. Jag kan inte riktigt jämföra den här boken med någonting jag har läst innan men om man blandar Carol Goodman och John Harwood så kommer man ganska så nära sanningen. Så gillar man dem så kan jag nästan garantera att man nog kommer gilla det här. Knepigt, underbart och mörkt. Det är vad det är.8 kommentarer:

 1. Mörkervurmare - check!
  Akaporrsälskare - check!
  Förkärlek för spökerier - check!
  Den här boken hamnade direkt på min wishlist hos The Book Depository. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha härligt att höra! Jag var inte riktigt beredd på vilken slags bok det skulle vara så jag blev väldigt positivt överraskad :)

   Radera
 2. Men alltså, här är ju ytterligare en bok som verkar innehålla allt jag vill ha i en bok! Ser verkligen fram emot att läsa!! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. :D Jaaaa! Hoppas du gillar den lika mycket som jag. Den är vekligen knepig och underbar!

   Radera
 3. Den här boken började jag läsa för något år sedan men kom av okänd anledning av mig. Verkligen jättedumt, för jag vill minnas att jag gillade (och även jag passar ju in på Annas checklista). Förmodligen kom något mer brådskande ivägen... :) Borde ta mig an den igen, tack för påminnelsen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh men det där händer mig också ibland. Fast då vet du nu i alla fall att du har något fint väntandes på dig där hemma när du har lust att ta upp läsningen igen:) Jag tyckte verkligen jättemycket om den!

   Och varsågod :)

   Radera
 4. Åh, låter himla fint! Jag har redan vigt sommaren åt fantasyläsning men kommer absolut kolla in den här när hösten och mörkret närmar sig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är perfekt höstläsning helt klart. Passade mig utmärkt här i vinterkylan :D

   Radera