torsdag 23 maj 2013

Förr eller senare exploderar jag! (Eller: Kunde ingen ha varnat mig?)

Ärligt talat! Jag tycker att det är lite taskigt att ingen kunde ha varnat mig för den här boken. Va? Kunde ingen ha talat om för mig att man skulle böla som en stucken gris och ha svårt att komma över bokskrället? Eller det kanske ni gjorde förresten och det vara bara jag som vägrade läsa recensionerna innan jag läste själva boken. Ni kanske bölade lika mycket som jag? För detta är verkligen en helt fantastiska bok. En underbar bok om livet, döden och om existensialism. Och att det då egentligen är en bok för ungdomar gör den bara ännu mer fantastisk. 
     Boken Förr eller senare exploderar jag (The Fault in Our Stars) av John Green handlar om Hazel och Augustus. Hazel har cancer som spridit sig i hela kroppen och vet om att hon en dag ska dö och Augustus har förlorat sin ben i cancern och vi får följa med på deras första möte och sedan vara tillsammans med dem i deras vardag tillsammans med deras tankar och människor omkring dem. Det finns ingenting med den här boken som jag inte älskar. Jag älskar ALLT! All denna galna sönderkramning är totalt berättigad och jag vill att alla ska läsa den så jag tänker inte skriva så mycket mer om den. Förutom då att den inte bara gick rakt in i hjärtat utan även rakt in på min favoritlista på lästa favoriter någonsin. Bara jag tänker på den blir jag både lite lipig och salig. Faktiskt bland det mest vackra som jag har läst. Jag måste även tillägga att översättningen till svenska är även den fantastisk. (Ja, jag har hakat upp mig på ordet "fantastisk".) Själv ska jag i framtiden absolut läsa om den på engelska för är den så här bra översatt på svenska, hur bra måste den då inte vara på engelska?

9 kommentarer:

 1. Ja, och jag kommer att bli lika överraskad eftersom inte jag heller läser recensionerna :) Nej, jag har faktiskt läst att man ska gråta floder till denna. Men sedan har jag slutat läsa inläggen så jag vet inte mer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att jag helt missade att den skulle vara känslosam. Visseligen tycker jag att jag borde ha fattat det med tanke på vad den handlar om så jag kanske bara var lite allmänt trög denna gång :P Men den är så bra! Så bra att du inte läst recensionerna :D

   Radera
 2. Det var verkligen en underbart fin bok :) Jag hade den i tankarna en tid efteråt. Konstigt nog så grät jag inte så mycket som jag trodde att jag skulle göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa visst är den underbar! Jag kanske var lite extra blödig när jag läste den men grät gjorde jag. Visst är det också härligt att den följer med en efteråt?! :)

   Radera
 3. Har länge tänkt läsa den. Vem vet, kanske i sommar :)
  (min lista på böcker jag ska läsa i sommar bara växer och växer... verkar inte som jag insett att jag ska jobba heltid i sommar också)

  SvaraRadera
  Svar
  1. hahaha ja det där är ett evinnerligt problem. Tycker dock att du helt klart ska föytta upp den i listan lite för den är värd det :)

   Radera
 4. Jag är tydligen en av väldigt få som inte uppskattade den här boken lika mycket som jag tydligen borde ha gjort :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det sant? Men du, det blir jag nästan lite glad av. Vi kan ju inte alla tycka samma sak :D

   Radera