måndag 28 januari 2013

Waking the Moon - kanske bästa boken någonsin!

Waking the Moon av Elizabeth Hand (som jag envist kallat Walking the Moon väldigt länge vilken är väldigt konstigt då det är svårt att gå ut och gå med månen) har jag haft i bokhyllan i ett år som hyllvärmare. Anledningen till att den stod i min hylla så länge var för att jag visste att den var speciell. Det var som om den viskade till mig med orden: "Du kommer älska mig - jag lovar!" Så när jag i julas plockade upp boken för läsning så kan jag lova att jag hade höga förväntningar på den. Och som dessa förväntningar infriades. Waking the moon är faktiskt en av de bästa böcker som jag någonsin har läst. Jag fullkomligt älskade allt med den. 
     Boken handlar om Sweeney Cassidy som börjar studera på The University of the Archangels and St. John the Divine i Washington, D.C, även kallat The Divine. Där träffar hon människor som förändrar hennes liv, en uråldrig sekt, gudinnedyrkan och vi får följa Sweeny genom livet då hennes erfarenheter på universitetet mer eller mindre förföljer henne. För mig har den här boken alla ingredienser som jag älskar, Sweeney är för det första en antihjältinna, de mytologiska elementen som gudinnedyrkan och gamla sekter är perfekt utförda och får religionsvetaren inom mig att tjuta av glädje och praktiskt taget vilja göra volter och om detta inte vore nog så befinner vi oss till stor del inom universitetsvärlden. What´s not to like? Det är en berättelse som växter och blir en thriller fast ändå inte, som har ett underliggande meddelande, är gotisk och som påminner en del om The Secret History fastän den är bättre. Ja ni hörde rätt! Den är bara helt enkelt fenomenal och fick mig mer eller mindre att tappa andan av ren bokkärlek och jag sitter som på nålar för tillfället och väntar på Black Light som är lite av en tvilling till denna. 
     Hands böcker är tyvärr svåra att få tag på men numera finns även ganska många av Hands böcker som Kindle. Jag kommer däremot enbart leta inbundna utgåvor och ägna en hel hylla åt Elizabeth Hand magiska värld. För bättre än så här går det knappast skriva men vill ni däremot läsa bättre recensioner än denna avgudande babblande och ganska så värdelösa recension, så tycker jag att ni ska läsa Dark Places Helenas (fast när hon bloggade på Bokhora), Bokstävlarnas och Skuggornas Biblioteks recensioner istället.      

15 kommentarer:

 1. Man FÅR vara avgudande och babblig när man skriver om Elizabeth Hand! Faktum är att det uppmuntras. :)

  Vad sugen jag blev på omläsning nu. Snart fyra år sedan jag läste, inser jag. Black Light är mycket riktigt något av en tematisk systerroman, inte lika stark (om du frågar mig) men naturligtvis galet läsvärd ändå. Själv ska jag nog ta och läsa Mortal Love av Hand snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh ja det går inte att vara annat!! Hon skriver så bra att det inte finns ord för hur fantastiskt det är. Tycker helt klart att du ska läsa om den. Den är värd att läsas om miiiinst hundra gånger :D
   Mortal Love är jag väldigt sugen på också men även Winterlong, Illyria och alla hennes hundra andra böcker.

   Radera
  2. Illyria MÅSTE du läsa! En sådan perfekt liten bitterljuv pärla. Och så novellerna!

   Radera
  3. Åhåhå! Det rycker nu i klickfingret fastän jag har köpstopp. Jädrans också :D

   Radera
 2. visst är den bra! som religionshistoriker sitter man och gnuggar händerna, och vill ha nån att rycka i rockskörten då och då. och jag gillade verkligen black light också men den var mörkare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt så kände jag! Det var jättefrustrerande att inte kunna rycka någon i rockskörten och bara få prata av sig. Helt underbart dock också såklart. Kan knappast vänta tills att Dark Light hamnar i brevlådan. Kommer slänga all annan läsning åt sidan då misstänker jag.

   Radera
 3. Men herregud, kvinna! Vilken hyllning!! Du har rätt i att den är svår att få tag i men borde gå att hitta i andra hand tycker jag. Ska gå på jakt. En sådan hyllning KRÄVER att man kollar upp om man kan hitta den, även om man har köpstopp och ska läsa hyllvärmare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe ja jag kunde inte göra annat. Jag älskar den SÅÅÅÅ! Den är helt knäpp och helt fantastisk samtidigt. Och du måste nästan läsa den. Den är svår men inte omöjlig att få tag på :D

   Radera
 4. jag köpte min på e-bay och english bookshop kan nog hjälpa till. annars kan du få låna min:-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Och Better World Books också. Där finns alla hennes. Begagnade men fina :D

   Radera
  2. Gud, vad snäll du är! Jag TROR att jag hittat den nu (begagnad förstås) men osäker på hur säker sidan jag kollar på är. Ska kolla in better world books också.=)

   Radera
  3. Hittat den! Nu är det bara att vänta på posten.=)

   Radera
 5. Du har blivit taggad på min blogg :)

  SvaraRadera