lördag 26 januari 2013

Människor kommer och går men böckerna består.

Något som är fantastiskt med att bo utomlands är att man hela tiden träffar nya fantastiska människor. Jag skulle vilja påstå att man gör det mer än när man bor i sitt hemland för att man tar kontakt med människor på ett helt annat sätt. Jag har under min tid här lärt känna människor genom alla möjliga konstiga sätt och vis för här kan jag ta kontakt med människor enbart för att de är svenskar, europeer eller för att de faktiskt bara pratar engelska. Man känner ofta en väldigt stark gemenskap med människor från Sverige eller Europa för att de får en att känna sig som hemma. Det trista är dock att dessa människor ofta åker hem eller vidare efter ett tag. Jag har har numera bästa vänner över hela världen vilket är fantastiskt men jag skulle ju självklart hellre vilja ha alla nära mig. Det enda som kanske är lite positivt med att de åker ifrån mig är att de brukar lämpa över alla sina böcker på mig för att slippa ta med dem i väskan. Så även då om jag var lite ledsen igår (fastän jag numera är van och ganska härdad vid att säga adjö för ett tag) så blev jag helt galet glad och tacksam över denna fantastiska present:


Man ser lite dåligt vilka böcker det är men det finns en lista här under. Sen har jag bara läst två av dessa böcker (vilket jag upptäckte efter ett tag då jag fattade att Varsel är The Shining) men då var det två böcker som jag inte hade i min ägo och velat köpa in. Så ja det är verkligen jättetrist när fina och vackra människor åker härifrån men man kan ju inte annat än bli överlycklig och otroligt tacksam av det här. En sådan fantastisk fin present. Tack fina du!

Storm över Frankrike av Inene Nemirovsky
Ängelens lek av Carlos Ruiz Zafron
En halv gul sol av Chimanda Ngozi Adichie
Hål i huvudet av Jenny Jägerfeld
Igelkottens elegans av Muriel Barbery
Varsel av Stephen King
Döden på en blek häst av Amanda Hellberg
Ares tecken av Buthler Öhrlund
Mord i Havanna av Jan Mårtensson

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Nä visst är det en riktigt jättehög. Är väldigt sugen på att läsa Varsel nu på svenska :D

   Radera
 2. Vilken salig blandning! Min spontana reaktion var: vilken splittrad människa som måste gett bort den högen och sedan började jag tänka efter vilka av dem jag själv har läst, har i hyllan eller skulle vilja läsa.. hrmm.. Så ok, kanske en person som gillar att läsa och har lite bredd snarare då....=) Vilken fin present men tråkigt med avsked. Funderar dock på hur det skulle se ut om du fick för dig att flytta tillbaka till Sverige... eller någon annanstans... skulle du kunna lämpa av dig alla dina ton med böcker?;) LÄR ju var som böckerna ovan fast med en nolla eller två till på slutet så att säga.;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag kan berätta att bokgivaren är en gammal bokbloggare på en av de äldre bokbloggarna så det kanske kan förklara lite. Men jag har också en salig blandning av böcker hemma. Helst skulle jag nog vilja ha ett helt bibliotek med alla böcker i världen. DÅ skulle jag vara nöjd tror jag :D
   Och fy!!! Jag vill inte tänka på vad som skulle hända om jag var/blir tvungen att flytta hem. Då får det nog bli container tror jag för jag mig aldrig av med dem. Aldrig!!
   (Är inte ALLS bokägarbeoende :P)

   Radera