torsdag 25 april 2013

Min Kindle Fire och jag - En rapport!

Då har jag haft min Kindle Fire i nästan två veckor och vilka veckor det har varit. Jag måste säga att jag är fantastiskt nöjd med den även om den har sina så missar och problem men det är inga problem som direkt stör. Jag har hunnit att både köpa in böcker från Amazon (senaste inköpet som fortfarande kostar nästan ingenting ser ni här till höger) och konverterat tidigare inköpta epub böcker och pdf till mobi-format via Calibre och det går väldigt lätt att läsa både mobiformaten och pdf på plattan. I mörker fungerar den alldeles utmärkt att läsa i då det går att ändra bakgrunden till svart med vit text, vilket är mycket skonsammare än att läsa med vit bakgrund i mörkret men däremot går det inte att läsa med den här i solen då det är en android-platta. Däremot, kära ni upptäckte jag med stor förtjusning igår att i och med att det är en android så kan man låna böcker från biblioteket på den med en android-app som heter Aldiko. Jag satt här och skrek mer eller mindre av lycka.
     Det som är mindre bra med den är att den är lite tung att hålla i då jag oftast använder båda händerna när jag håller i den. Eller också har jag hemskt veka handleder men lite tung tycker jag allt att den är. Sen som sagt så kan man inte läsa så bra utomhus då skärmen reflekterar ljuset för mycket. Sen är nästan allting låst till USA. Amazon Prime har man gratis en månad men bara om man bor i USA, apparna som är gratis kan man bara ladda ner om man bor i USA och så vidare. Dock så gör det inte mig så mycket då jag bara använder den som bokmackapär men ändå. Det är ju ända en surfplatta. 
     Så summan av kardemumman är att jag är väldigt nöjd med den. Det farliga är dock att det är så lätt att köpa böcker på den. Alla böcker är bara två klick bort och vips är man lite fattigare men en bok rikare. Sen blir man beroende av Kindle Daily Deal. Man googlar hela tiden efter billiga böcker. Fast roligt är det och fin är den och jag klappar fortfarande på den varje dag.
8 kommentarer:

 1. Så bra bok! (Jag repeterar mig visst en aning i ditt kommentatorsfält just nu, men vad ska man göra när fempoängare efter fempoängare dyker upp här?) Kul att få en visuell bild av hur Kindlen funkar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha men det gör du rätt i. Det är tack vara dig och Pockelover som jag har dregglat och sett fram emot att läsa den här boken i ett till två år tror jag. Jag kan meddela att jag är redan förlorad i den och då har jag bara påbörjat den. Hennes andra böcker ligger också på kö i läslistan helt klart :D

   Radera
 2. http://dearlovable.blogspot.se/2013/04/publicerade-precis-bok-nummer-2-pa.html

  ;-) Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Hej, har precis köpt en kindle fire och har nu slitit mitt hår i mina försök att låna och föra över e-böcker från biblioteket till kindlen. Har du fått till det? Hur gör du i så fall? Jag kan inte konvertera biblioteksböcker i Calibre, jag har efter femtioelva försök lyckats föra över en e-bok till Kindlen (epub format) men den går inte att läsa. Hur gör man? Känns otroligt irriterande eftersom man på bibliotekets hemsida skriver att det skall gå, men att man skall använda Bluefire reader på Kindlen men det får jag inte överhuvudtaget till :-( Mvh Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Åh jag höll också på ett tag innan jag förstod hur det skulle gå till men det är lätt fixat när man väl förstår.
   Gå in på elib/bibliotekets hemsida via den här länken på din Kindle: http://www.elib.se/library/get_install.asp?lib=3

   Programmet du ska använda är inte Bluefire utan Aldiko för att Kindle Fire är en android platta. Om jag kommer ihåg rätt så bad jag dem mejla nerladdningslänken härifrån: http://www.aldiko.com/download.html

   Sen är det bara att installera och sedan när det är klart går du in på bibliotekets eboksida och lånar hem en bok via din Kindle. Boken laddas ner (vilket du ser längst upp i Kindlens vänstra hörna. Så klickar du där och öppnar boken via Aldiko.

   När du väl fått in rutinen går det lätt som en plätt :D

   Hoppas det ska fungera nu!

   Radera
 4. Tjohoooo, tack, du är en ängel!! Har Aldiko, men det där med vänstra hörnet hade jag inte fattat - syns inget på min Kindle, men när jag drog med fingret kom den fram :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅH vad roligt att det fungerade!:D Det tog ett tag att jag såg det där med det vänstra hörnet jag med men visst är det fantastiskt! :D

   Radera