fredag 11 januari 2013

Asta´s book av Barbara Vine

Jag har en ny författaridol och hon heter Barbara Vine. Eller nej det gör hon inte egentligen för hon heter ju på riktigt Ruth Rendell. Dock har jag inte läst något Ruth Rendellskt än så jag kan än så länge säga att mina nya idol heter Barbara Vine. För det här är så förbaskat bra. Den här boken fick jag varmt rekomenderad med kommentaren att den är bästa mys-pys-rys boken. Och hon hade så rätt. Det är verkligen en helt fantastisk bok som kan kan krypa upp i soffan under en filt och läsa, eller i mitt fall just nu, lägga sig på stengolvet under fläkten och läsa.
     Jag läste någonstans att Ruth Rendells mormor föddes i Danmark men flyttade till London som nygift. Därför uttalas efternamnet Vine inte som drycken utan med ett danskt uttal. Just detta tycker jag är väldigt fint, för Astas´s Book handlar just om Asta från Danmark och som nygift emigrerar till London och som där börjar skriva dagbok. Om Barbara Vine skriver om sin riktiga mormor vet vi inte men däremot så målar hon upp en miljö och en tid väldigt pricksäkert och på ett väldigt snyggt sätt. Vi får följa Asta genom livet och vi möter både hennes barn och hennes barnbarn. Vi hoppar mellan tid och rum men hela tiden är det Asta det handlar om. Vem är denna kvinna? Och vad var det för mord som skedde på gatan? Vad jag gillar är att Astas liv långsamt men säkert nystas fram men vad jag gillar allra bäst är miljön.
     Jag blev helt hooked på att läsa Barbara Vines alla böcker efter denna och jag har en lång fin plan på hur alla hennes böcker ska förgylla min bokhylla i framtiden. För det här är så otroligt fantastiskt bra!

9 kommentarer:

 1. Åh, kul att du också gillade! Jag <3:r ju, även Ruth.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh så härligt! Jag har ju inte läst Ruth än men jag lovar att det kommer :D

   Radera
 2. Nä, men vad roligt! Jag har inte läst Ruth Rendell på tid och evighet men tyckte så himla mycket om förr i världen. Kanske i 20-årsåldern? Minns inte riktigt när, men tog över mammans böcker i bokhyllan och plöjde liksom. Borde verkligen ta upp de där gamla favoriterna igen!=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men ÅH ja det tycker jag att du borde. Jag har ju aldrig läst Ruth alls. Vet inte varför men det är ju värsta myspysen ju! Vill nu typ läsa alla :S

   Radera
  2. :D Skulle det vara. Är lite för snabb på tangenterna idag, hehe.

   Radera
 3. Svar
  1. Skönt att höra att jag inte är den enda som inte läst henne :)

   Radera
 4. Det står en bok av Ruth Rendell i min bokhylla men det var längesedan nu den blev läst. Har inte läst något av henne som B Wine, fast det kanske jag borde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tycker jag helt klart! Jag vill ge min på alla hennes böcker nu. Gärna sådär lite slaviskt :D

   Radera