lördag 12 januari 2013

Lustläsning var det här!

Jag har tjatat en del om att jag enbart ska lustläsa år 2013. Alltså ingen tvångs -eller obligatorisk läsning utan bara lustläsning. Man kan ju lugnt säga att jag tog mig själv ganska mycket på orden när jag sträckläste ut Sirenen av Tiffany Reisz i och med att detta är en bok inom genren erotik. För här smiskades det och sexades det både hit och dit men samtidigt så var boken fylld med kärlek, komplikationer, sorg och separation. 
     Boken handlar om Nora som är just erotikförfattare och om Zach som är Noras förläggare. Alltså hon skriver och han redigerar och genom deras möte förändras deras liv. Så enkelt kan boken beskrivas men vad jag gillade med den här boken är att gestalterna är komplexa och väluppbyggda. Dock får man ju ta den här boken för vad den är för det är lite som att läsa chiclitt men med mycket sex fast jag fängslades och fastnade i den härligt fluffiga berättelsen. Sen tycker jag att Tiffany Reisz har hög språklig humor. För när det förförs i boken så förförs det av en sådan grad att jag skrattade så mycket att jag minst två gånger råkade spruta kaffe över mina kläder. Två roliga exempel som jag hittade är: "Hon strosade ner för trappan och viftade utmanande med klackarna på varje trappsteg" och "Hon uttalade orden som en katt som sträckte på sig i solskenet". Säg är inte det här språklig humor? För hur i hela friden går detta till? Gällande vilken annan slags bok som helst så hade jag kanske slängt boken i väggen om jag hade läst det här men här är det tydligt tycker jag att Reisz skriver med humor vilket är väldigt uppfriskande. 
     Sen någonting annat som jag tänkte på varje gång jag var tvungen att lägga ifrån mig boken, var att den gjorde mig på riktigt bra humör. Det var till och med så att människor omkring mig märkte det. Så jag kommer helt klart fortsätta läsa böckerna om Nora som är en trilogi, för precis sådan här litteratur behövs ibland. Sen så lovade jag ju mig faktiskt lustläsning i år.

Rec.ex: Harlequin.
Kan köpas bland annat här.

10 kommentarer:

 1. Har läst en hel del bra om den nu, kanske får ta och se vad det är för något! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tycker jag att du ska. Den är lätt fluffig och rolig och gör en på bra humör. Bästa kombinationen :)

   Radera
 2. Håller med Vargnatt, snart dags att att ta sig an den!

  SvaraRadera
 3. Härligt! Lustläsning ska det vara!

  SvaraRadera
 4. Jag gillade också och har nu läst alla tre. MEN vet du vad? Det är ingen trilogi - det kommer mera. Och det är tur det med tanke på slutet i tredje boken...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh jag såg att det läst alla men vågade inte läsa recensionerna. Ska göra det nu dock. Och håhåjaja. En serie säger du. Undrar vart jag fått trilogi ifrån...men härligt att höra :D

   Radera
 5. Det kommer att komma 8 böcker totalt. Har läst 1-3 (3:ans slut alltså!!) och de var så jädra bra. Även om det smiskas en massa så är där så mycket kärlek precis som du skrev. Ser fram emot fjärde boken som släpps på engelska i augusti har jag för mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När men jösses! 8 böcker!! Vad skoj att höra och att du gillade dem så mycket. Jag hoppas att jag gillar alla lika mycket jag med. Men som sagt så är det ju väldigt underhållande så antagligen kommer jag göra det:)

   Radera