onsdag 12 december 2012

Betvingade av Simona - hon gör det igen - Ahrnstedt

När jag påbörjade läsningen av Överenskommelser förra året så hade jag ingen som helst aning om vad jag gav mig in på. Att jag skulle bli så överförtjust och uppslukad av en bok hade jag inte varit beredd på. Däremot när jag äntligen fick tillfälle att läsa hennes andra bok Betvingade så visste jag ju vad jag förväntande mig och ska jag vara riktigt ärlig så var jag lite nervös över att jag inte skulle tycka att den var lika bra som den första. Ni vet de där höga förväntningarna kan ju verkligen döda en bok ibland. Fast jag hade verkligen ingenting att oro mig för. För jag blev minst lika överförtjust, road och uppslukad av Betvingade som av Överenskommelser. Simona Ahrnstedt vet verkligen hur man underhåller en läsare.
    Den här boken utspelar sig på 1300 talet där Illiana, dotter till en storbonde är trolovad med grannen Axel men som samma kväll trolovningen ska annonserar, råkar hon på riddaren Markus. Man kan lugnt säga att Illianas framtid inte alls blir som hon har tänkt sig och vi dras in bland örter och våldsamheter, bland historik och igenkännelser (då jag själv kommer från Skara), och på fester och komplikationer till höger och vänster och det går inte att göra annat än bara älska boken. Jag tycker nog att till och med att Ahrnstedt har blivit snäppet bättre än förra boken för den historiska faktan är väl beskriven och språket flyter som smör verkligen. Det här är så otroligt underhållande och välskrivet men då framför allt så är det roligt att läsa hennes böcker. Sen gillar jag att Ahrnstedt skapar starka kvinnor för den tid de lever i. Lite sådär Austen-aktigt beskriver hon kvinnor som är envisa, förbannade och självständiga och det är så skönt. Visst blir jag förbannat över situationer som Illiana råkar ut för och visst blir jag ibland helt galet upprörd och arg ibland när jag läser boken, precis som jag blev när jag läste Överenskommelser och jag tror nästan att det är lite det som är hemligheten med Simonas böcker. De upprör, fängslar och är helt galet beroendeframkallande. Sen är de även erotiska som gör att man blir lite generad och jag skulle vilja ta Simona Ahrnsteds böcker och skicka dem i ett litet paket till E. L. James och säga: Read and learn, människa! Read and learn!

Andras om läst: Hyllan, Eli och Fiktiviteter

4 kommentarer:

 1. Har inte läst och ärligt talat så är jag inte så nyfiken på hennes böcker heller..men jag träffade henne på bokmässan och hon är ju otroligt trevlig. Hon förklarade hela romancegenren för lilla mig, schysst! Så, bara för att hon är en sån bra person så känns det otroligt roligt att läsa alla positiva recensioner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har förstått att hon är väldigt trevlig. Sen har hon en bubblande och glad blogg som jag gillar starkt! Fast jag tror faktiskt att du skulle gilla hennes böcker ändå. Jag blev helt otroligt överraskad gällande hennes första. trodde inte alls att det skulle vara min grej med tji fick jag hehe

   Radera
 2. Jag tyckte Betvingade var ännu bättre än Överenskommelser. Och den passade perfekt för mitt humör när jag läste den också. Romance är underskattat;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det underskattat! Det är helt fantastisk läsning. Men jag tror att man måste vara en ganska så bra författare om man ska lyckas med det. Precis som Simona :D

   Radera