tisdag 18 september 2012

Nu ser du mig av S.J. Bolton. En ruggig historia!


Nu ser du migJag har en väldigt otrevlig förmåga att, när jag läser deckare, alltid försöka lista ut vem mördaren är från allra första meningen. Jag listar och klurar och jag har faktiskt en förmåga att ofta efter en tredjedel av böckerna, eller i alla fall efter halva boken, listat ut vem boven i dramat är. Jag kallar detta för en otrevlig förmåga för det är ärligt talat ganska så trist att ha listat ut slutet på en bok innan halva boken är läst, även om själva klurandet är lite av poängen för mig att läsa deckare. Nu när jag har läst klart Nu ser du mig av S.J. Bolton så kan jag tala om att boven i detta drama är fullkomligt omöjlig att lista ut. Jag ändrade mig minst hundra gånger och jag satt ändå med öppen gapande mun efter att ha skrikit förtjust och förvånat på sista sidan. Detta är en underbart mörk, otäck och galet bra thriller som jag sträckläste med skräckblandad förtjusning. Jag kan nog inte tillräckligt understryka hur bra jag tyckte att den här boken var.
     Någonting som jag måste få råda till gällande själva läsningen om kriminalassistent Lacey Flint och hennes farhågor i London är att jag inte rekommenderar att man äter samtidigt. Risken att man tappar matlusten är riktigt stor. Det börjar lite lätt med att Lacey hittar en döende kvinna vid sin bil och blodet sprutar redan på första sidan. Därefter dras Lacey in i en katt och råttalek där Jack the Ripper står som huvudperson och kroppsdelar flyger och far åt alla håll. Att denne Jack the Ripper-inspirerade mördaren även är besatt vid Lacey så blir det ännu lite blodigare och hela boken är egentligen som ett stort spännande blodbad. Fast jag hoppas att ni inte låter lite (massor) av blod avskräcka er för detta är en sådan fantastisk thriller att om man gillar hårdkokta deckare och en bra kriminalthriller så är detta en bok för dig. Nu känner jag bara att jag måste slänga mig över Boltons andra böcker. För är de ens i närheten så intelligenta och fantastiskt skrivna som denna så måste jag nog utnämna en ny deckardrottning i det Lingonhjärtliga kungadömet. 

Tack Modernista för recex.
Finns att köpa här och här

13 kommentarer:

 1. Jag lägger genast till den på min önskelista :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa! Jag vill läsa alla hennes böcker nu helst på en och samma gång :D

   Radera
 2. Haha, ja, det här är den mesta bladvändare jag har läst på hur länge som helst. Kan bokstavligt talat inte sluta läsa. Min erc kommer om någon dag också. En sak som störde mig enormt och som jag är säker på är ett korrfel i översättningen är dock alla datumfel. När jag väl hade börjat tänka på det så kunde jag inte släppa på det och det är JÄTTEmycket fel, HELA tiden. Söndag den 6 oktober övergår i lördag den 6 oktober och dessutom så går liksom datumen inte ihop. I början förljer datumen 2012 års kalender rätt bra men sedan hoppar de plötligt. Det är så tråkigt för det ÄR verkligen det mest spännande jag läst på evigheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha visst var det så! Jag fick ingenting gjort i helgen, undvek telefon, TV och dator och pratade knappt med Herr Lingon. Men vet du! Jag lade inte alls märke till några datumförvirringar. Vilken tur för annars hade jag nog blivit lite tokig på det som du.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Den åker upp på att-läsa-listan på stört! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt :D Jag som brukar vara lite kinkig mot deckare ibland verkligen älskade den. Den ÄR sådär fint Gillian Flynn-mörk :D

   Radera
  2. Nej, den är BÄTTRE!!;) Jag har hittat min favorit.=)

   Radera
 5. Haha, det finns flera som är som jag! Jag brukar också alltid kunna räkna ut vem som är mördaren på en gång, vilket rätt ofta har en tendens att förstöra spänningen. Mitt rekord i den genren är tv-serien Twin Peaks där jag redan efter första avsnittet hade listat ut vem mördaren var. Och jag blev så besviken när det många avsnitt senare visade sig att jag hade rätt. Jag hade liksom hoppats att det skulle komma någon twist i handlingen som jag inte räknat med, men nej då...

  Men den här boken låter väldigt bra, måste läsas nu på en gång -- snablar också att jag skall på en jobbkonferens torsdag-lördag. Jag vill ha tid att läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha härligt! Men visst är det irriterande när man listar ut den jäkla boven i början av något som är riktigt bra. Skittrist! Men läs denna för bövelen. Här får man klura hejvilt och förrvirrad är men ett tag men glad :D

   Radera
  2. Jag kastade mig över den och läste hela kvällen igår, den är precis så bra som jag trodde! :D

   Radera