onsdag 19 september 2012

Ni älskar dem inte av Belinda Bauer


Mmmm har ni sett ett sådan vackert omslag förut? Skogen, träden och ljuset skapar en sådan fin stämning att jag lätt kan förställa mig gå där på stigen. Sen är det där typsnittet så otroligt snyggt. Men vänta lite...påminner inte detta omslag om någonting som jag känner till ganska så väl? Är det nästan inte på pricken likt min header med samma typ av foto och samma typsnitt. Inte så konstigt att jag älskar detta omslag kanske då. Inte konstigt att jag tycker hela boken är tilltalande.
     Belinda Buers debut Blacklands (Mörk Jord) var en total kärleks-knock out för mig. Det är sällan som böcker förvånar mig så och speciellt deckare som jag kan vara ganska så kritisk till. Hennes andra bok Dark Side var inte riktigt lika fantastiskt som den första men riktigt bra. Ni älskar dem inte som är den tredje boken i serien och den första av dem som jag läste på svenska var minst lika bra som Dark Side men lite....spretig. I första och andra boken fick vi träffa en hel den nya bekantskaper i Exmoore. Steven Lamb och Jonas Holly bland annat men vi fick även lära känna en hel del andra trevliga och mindre trevliga gestalter. I Ni älskar dem inte är mer eller mindre allihopa fortfarande med, därav spretigheten i boken. Fast det gör inte boken dålig alls. Jag får bara känslan av att de fjärde boken (som jag antar kommer komma), kommer att bli mer samlad och mer fokuserad på vår allas favoritgestalt, Steven.
     Because Steven is back! Han är vuxnare och precis lika ljuvlig som innan. Han är också precis lika modig. För barn försvinner nämligen från Exmoore och både Steven och Jonas Holly blir inblandade på sina underliga vis. Det är svårt att skriva något mer om boken utan att spoila och därför ska jag inte göra det men boken är helt klart riktigt bra. Sedan växte Belinda Bauer i mina ögon efter denna roliga filmsnutt som jag hittade med henne i helgen

Och omslaget! Har jag nämnt det vackra omslaget?


Tack Modernista för recex.
Finns att köpa här och här.


6 kommentarer:

 1. Mörk jord har ju äntligen släppts i pocket och den är faktiskt på väg hem till mig just nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du älskar den lika mycket som jag. En helt otrolig debut. Och totalt överraskande :)

   Radera
 2. Tror jag måste ta ledigt från jobbet nu, fick nämligen fyra rec.ex idag per mejl, den här, Bolton och två andra! Det hjälpte att fråga!!! Skulle sååå vilja läsa allihopa nu samtidigt:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, jag vet! De är bra på att skicka recex Modernista. Jag har en hel (e)hög hemma som väntar :D

   Radera
 3. Nu har jag hört sååå mycket gott om Belinda Bauers böcker att jag måste läsa. Har lånat Mörk Jord till ipaden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh så underbart att höra :D Hoppas du har hunnit njuta av den nu. Den är ju så fantastisk!!

   Radera