söndag 27 maj 2012

Önskelisteboken!

Det var så längesedan som jag jerkade hos Annika så tyckte att det var dags nu igen. Veckans jerka-fråga lyder så här: 
Nämn en bok som står på din önskelista just nu.
Ja det var ju inte en svår fråga att svara på. För i och med att vissa böcker släpps senare på Amazon än i Sverige så blir svaret Gone Girl av Gillian Flynn. 5:e juni kommer bokskrället ut som kindle och jag längtar ihjäl mig. Ni som inte har läst Gillian Flynns tidigare böcker tycker jag ska ta och göra det på en gång. Helt fantastiskt författare den där Flynn. Galen, ja men fantastisk!

Sen ligger det två böcker till på min önskelista. Två böcker som är galet svåra att få tag på för ingen av dem kan jag köpa via kindle eller via internet tydligen. För att få tag på dessa skulle jag kunna göra nästan vad som helst. Riktig bokångest här alltså! 

17 kommentarer:

 1. Hejhejhallå,
  båda de andra, omöjliga böckerna finns ju på adlibris för 108 daler stycket. Köpa och skicka hem till mammsen? Det borde väl gå strålande? :)
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0156031345
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0446696161

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha. Åh finaste, tack! Har tänk på om jag skulle göra det men vill så gärna ha dem NU och inte sen. Skitjobbigt problem:P

   Radera
 2. Gillian Flynn... en jag aldrig hade hört talas om innan jag började det här med bokbloggeri. Nu hör jag hennes namn överallt. Det känns lite som att jag borde läsa detta, det låter ju som böcker som skulle tilltala mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åååååh du har inte läst henne än. Kan nästan garantera att du kommer älska henne. Bättre än det mesta faktisk. Dark Places är en av de bästa böcker jag någonsin läst och är nästan helt säker på att du skulle älska också :)

   Radera
 3. Ha, ha! Jag skrev precis ett identiskt inlägg! Kan ju bara betyda att vi har rätt:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha det är ju jätteroligt. Nästan på pricken också :D

   Radera
 4. Gillan Flynns namn hör jag ofta, ofta och jag inbillar mig att det är en genre som inte passar mig. Kanske har jag fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast i och med att genren är deckare/thriller så är jag ganska så säker på att du kommer gilla. Hennes böcker är väldigt mörka men helt galet bra. Plus att slutet på dem kan aldrig gissas. Ett stooort plus i min bok:)

   Radera
 5. Gillian Flynn har jag inte läst - än, har just lagt till hennes böcker i min Goodreadslistan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Tror inte att du kommer ångra dig :)

   Radera
 6. SVAR:

  Tyvärr inte :(, Jag VILL älska hans böcker mycket av den anledningen som du nämnde, att han ger ju ut så galet mycket böcker.Men det är väldigt upp och ner för mig. Vissa tycker jag mycket om och vissa gillar jag inte alls. Jag gillar inte långsamma utdragna böcker och han har ju en förmåga att ofta skriva det.

  Tex så gillade jag Dimman, Flickan som älskade Tom Gordon, Eldfödd och Staden som försvann medan jag ogillade Pestens tid, Carrie (var helt okey men inte så bra som jag hoppats),Varsel läser jag nu och tycker den är just för utdragen (kan mycket ha att göra med att jag sett filmatiseringen och då inte har samma spänningskänsla kankse?).

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅH nä just det du gillad ju inte det utdragna långsamma (babblande) som han pysslar med ofta. Och visst kan han babbla på den där King i evigheter. Det gillar ju dock jag med hans böcker men enbart om jag läser honom på engelska. På svenska blir det jättekonstigt för mig. Har du läst hans son Joe Hills böcker förresten? Du kanske skulle gilla honom bättre?
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Joe_Hill_(f%C3%B6rfattare)

   Radera
  2. Ja jag har "en hjärtformad ask" hemma men tyckte bara den var okey, inte jättespännande så läste aldrig klart den :P

   Radera
 7. Nej, vet du, min dator verkar flippa totalt för jag kan inte se några bilder och filmerna i inlägget med sookie-trailers går inte heller särskilt bra. Att du längtar efter Gillian Flynn förstår jag, men de andra två har jag ingen aning om vad det är..=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Neeej vad knas! Om du är på jobbet kanske de har lagt upp ett filter eller något annat jobbigt för vi hoppas att din egna dator inte flippat:( Videoklippen är för övrigt riktigt roliga så hoppas du kan se dem snart.
   Gillian Flynn ja. Snart, snart får jag läsa den :D Och sen skulle jag vilja lägga till ett litet va? Kan förstå att du kanske inte har hört så mycket om Butlers "Fledgling" men Elizabeth Hand som är så galet tokälskad i bokbloggsvärlden blir jag lite förvånad över att du inte har hört talas om. Fast sen är det ju så svårt att hålla reda på alla författare. Tur att man har en bokblogg :D

   Radera
 8. Gone Girl har jag inte läst än men den ligger här bredvid och väntar på rätt tillfälle :) Håller med om det du skrivit i kommentarerna, Flynn är något utöver det mesta. Generation Loss är förstås fantastisk och Fledgling är en riktigt fin och annorlunda vampyrbok med värme. Hoppas du får tag på dem på ett smidigt sätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Att du har kunnat hålla dig :) Men det är nära nu för mig. Bara fem dagar kvar.
   Fledgling läste jag för första gången hos dig och kände att jag bara var tvungen att läsa (som jag gör med nästan alla dina boktips) och sen hos Eli som också är konstant boktipsare. Sen Generation Loss beställde jag i februari men den kom aldrig fram. Otroligt frustrerande för vill så gärna läsa den. Men snart åker det nog någon svensk stackare hem och då ska beställas böcker :)

   Radera