söndag 16 september 2012

Jag väntar under mossan - En lite knäpp och somrig bokSom jag har väntat på att få läsa Jag väntar under mossan av Amanda Hellberg. Jag är ju nämligen väldigt förtjust i hennes läskiga vuxenböcker så en skräckbok för ungdomar lät väldigt intressant. Sen har det även hjälpt till att omslaget ser nästan exakt ut som där jag brukade bada som barn i Vänern. En badplats mitt i skogen med en liten uppstickande fästing längst ut i vattnet. 
     Boken handlar om Tilda som spenderar sommaren hos morfar i Sverige. Lite ovan vid den svenska skogen så har hon lite svårt för att vänja sig vid naturen och enkelheten men snart så känner hon sig ganska hemma i morfars stuga. Däremot så pågår det underliga saker runtomkring Tilda. Skogens väsen gör sig till känna och plötsligt befinner sig Tilda i en skräckfylld miljö.
     Jag blev väldigt förvånad när jag läste den här boken. För som vanligt hade jag inte läst på vad den handlade om och undvikit läsa hela recensioner om den. Men jag gillar den starkt. För den blandar den nordiska folksagan med sommar och natur och leder läsaren in i något som man kan förklara som en Gott & Blandat påse av skräck. Visst blev jag inte direkt rädd av boken men jag tycker ändå att i och med att boken inriktar sig mot ungdomar att det är en alldeles lagom skräcknivå. Jag förväntat mig däremot lite mer spökerier men oavsett så är det en fin kvällsläsning en mörk höstkväll. 

10 kommentarer:

 1. Aha, så den har kommit som e-bok på biblioteket nu... då får man kanske ta och läsa den snart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jajamansan! Det tog ett tag men nu finns den :D Och den ar helt klart lasvard.

   Radera
 2. Har läst en av henne tidigare (Döden på en blek häst...tror jag...), men gillade inte så jättemycket. Kanske var jag inte i rätt stämning för den boken då...eller nåt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm...du kanske skulle gilla Tistelblomman mer? Den ar mer klassisk Haunted House och riktigt laskig tycker jag.

   Radera
 3. Jag gillade också den här, tyckte den blev lite förklarande i slutet och Hellberg hade gärna fått lämna mer åt läsaren att tänka ut. Men älskade stämningen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är stämningen underbar! Blev väldigt sugen på att åka hem :)

   Radera
 4. Jag är väldigt sugen på den här boken. Tror dock att den får vänta till nästa sommar, känns som en bra och mysig start på sommarledigheten! Det gäller att ha framförhållning... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha! Absolut! Men bra val som sommarbok helt klart :D

   Radera
 5. Svar
  1. Visst är det :D Du tänkte på Belinda Bauer nu eller hur? :)

   Radera