fredag 28 september 2012

En hälsning till er på bokmässan: Precis så här föreställer jag mig att det går till just nu

Här sitter jag på jobber och läser om räkmackor och författarintervjuer, lyxsviter, Bokhoramingel och mässtress och känner mig allmänt lite blue för att inte lilla jag också får trängas, mingla och smutta på vin på årets allra största händelse. Vilket skitöde att bo i tjottahejti. För jag vet att ni har jätterolig just precis nu, att ni kånkar på bokfyllda väskor stora som lastbilsflak och att ni mingar. Och som ni mingar. Till höger om er har ni säkert fått span på en författare och till vänster sprutar mingelvinet ur en gigantisk fontän där människor trängs för att fylla på sina tomma glas och för att mingla lite extra med alla fantastiska bokbloggare. Sen har ni på er de allra vackraste kläderna med juveler dinglandes runt halsen och öronen. Slipsen har halkat lite på sned och kavajen hänger över armen. Ni har det rödaste läppstiftet, de blankaste herrskorna och ni pratar böcker. På ett sådant där gudastrålande vis som bara boknördar kan. Strålkastarna tindrar som tusentals stjärnor i taket och snart, alldeles snart börjar livesändningen av Babel och ni kommer alla skutta dit i glada hoppsansteg med vinet i handen och med höga förväntningar. Väl där kommer ni skratta tillsammans och njuta av högtalarnas ljuvliga gnissel medan ni samtidigt redan planerar nästa författarträff, bokinköp och minglande.
     Precis tänker jag mig att ni har det. Så där alldeles underbart och ljuvligt och fantastiskt. Och visst måste jag ha rätt? Visst är det precis sådär perfekt som jag har tänkt mig med gyllene salar och guldgraverade bokomslag? Jag hoppas ni alla njuter av det. Precis som jag tänker mig att ni gör.

17 kommentarer:

 1. Faktiskt är det nästan precis så där :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Åååååååååååh!! :D

   Radera
  2. Jag kanske skippar juvelerna dock :P Och så kan jag ju, för att förstöra glamouren lite, tillägga att morgonen efter en sån där mingelkväll när man ska upp klockan åtta och iväg på en ny mässdag inte är sådär helt jättekul ;)

   Radera
  3. Haha! Jag skulle nog plocka pa dem plus det roda lappstiftet :) Fast jag forstar att morgonen kan vara jobbig kanske men tank sen vad skoj du kommer ha det hela dagen. Onskar SA att jag var dar med er!

   Radera
 2. Måste säga att, förutom juveler, så låter det ganska underbart. Själv sitter jag inte ens i tjottahejti och njuter av det fina vädret (?) utan hemma i lägenheten i kalla, blöta och mörka södra Sverige :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah nej! Jag kan trosta dig med att det regnar har med nu sa vi kan ha blot bokmassesorg tillsammans ;)

   Radera
  2. Ja! Delad sorg är halverad sorg :)

   Radera
 3. Hur man nu kan kalla Buenos Aires för tjottahejti...men det är faktiskt underbart att vara här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah men det AR tjottahejti nar det ar bokmassa! Jag lovar! Vad harligt att hora att du har det underbart :D Jag foljer dina inagg slaviskt :)

   Radera
 4. Hahaha, som jag skrattade åt detta inlägg. Du fångade bloggrapporteringen på pricken ju. ;D Men jag hade gärna avstått från att någonsin gå på mässan mer om jag fick bo i BA. :) Mässan är helt klart överreklamerad i mina ögon sett, así que no estés triste. ;) Det är helt klart bekvämare och billigare att följa allas fina blogginlägg än att vara på plats i tränseln själv, har jag märkt. De jobbiga inslagen, som faktiskt finns, är liksom bortredigerade hos de flesta då. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha vad fin du ar men lite ledsen ar jag allt anda. Hade garna statt i ko och trangts nu for har missat bokmassan i sa manga ar nu att jag borjar fa krupp. Men kanske ska leta lote efter de jobbiga inslagen i massan sa jag far lite balans i rapporteringen for just nu verkar den helt himmelsk :)

   Radera
  2. Fast trängseln och ont i fötterna och köandet och allt, det är ju ändå värt det ;) Åtminstone med seminariekort för då är det ju extra roligt :D Men det är kul att inte alla tycker lika i bloggvärlden, inte ens om bokmässan!

   Radera
  3. Om jag lyckas komma hem till bokmassan nagon gang sa kommer jag nog koa sa fotterna bloder hehe. Men jag har last nu lite inlagg och bokmassetrotthet efter mycket koande och minglande sa lite har det jamnat ut sig i min lasning :) Fast det ar sa latt for mig som ar sa langt bort att romantisera det. Man romantiserar alltid det som man langtar efter. Idag ar det Bokmassa, Kalles kaviar och Marabou notchoklad :P

   Radera
 5. Jag minglade inte det minsta. Jag blir nervös av mingel. Jag var inte fint klädd heller. Och det var lite dåligt med kändisspan. Men jag en bra bokmässa. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja det ar lite lustigt over hur mycket jag langtar efter bokmassemingel och koande for jag gillar egentligen inte gruppsamlingar och blir latt stressad av koande. Men vad roligt att du hade det harligt :D

   Radera
  2. Maria! Det kryllade ju av kändisar överallt. Jag är helt Starstruck! Tommy Körberg lirade gitarr i lobbyn, Lasse Åberg pausade i en fåtölj och var jag än vände mig såg ja kända ansikten!

   Radera