torsdag 27 september 2012

Boltons "Dead Scared" gav valuta för sitt namn
S.J. Bolton måste vara en riktigt skrämmande person. Eller i alla fall hennes hjärna måste fungera riktigt läskigt. Ungefär så där skrämmande eller läskigt som man kan tänka sig att Stephen Kings hjärna måste fungera. För den här boken ger verkligen skäl för sitt namn. Jag var konstant skiträdd när jag läste den vilket ledde till att jag läste den ganska så långsamt plus att när jag avslutade den igår kväll var jag så rädd för alla ljud i huset att jag kände mig lite förstörd. Så har man lätt för att bli rädd för psykologiskt krypande skräckböcker, undvik den här.
     Nu när varningen är klar så kan jag berätta att denna bok är fantastiskt bra. Den skiljer sig emot den tidigare, Nu ser du mig på så sätt att det är mycket mindre blodbad och mycket mer psykologisk skräck. inte heller satt mitt fokus under läsningen på vem som var boven i dramat utan det var helt klart riktad mot det läskiga. För man får nämligen få tillfällen att pusta ut i den här boken. Något som jag också gillar starkt är att boken börjar i slutet för att sedan gå tillbaka i tiden för att räkna ner mot själva finalen. Det är bra av två anledningar. För det första är det lättläst och snyggt organiserat av Bolton. För det andra gav det ett litet andrum när det var som allra läskigast eller när man utropat ett högt: Neeeeeeeej! - så kunde man påminna sig om att man har faktiskt redan läst en del av slutet så i vilket fall som helst så kommer det som pågick just då att i alla fall ändra riktning. Blev det snurrigt nu? Antagligen, men jag vill inte spoila någonting för dem som inte har läst boken. Jag kan berätta att vi befinner oss i Cambridge med Lacey och det är både aka-porrigt, skrämmade och finns en och annan läskig clown med. Sjukt läskiga clowner. Så läskiga att jag inte vet om jag kommer klara av att läsa IT sen som jag har planerat. Puh! 
     Så ja, man behöver andningspauser i den här boken. Fast man behöver inte andningspauser emellan läsningen av Boltons böcker. För jag vill redan läsa en ny. Jag ska försöka spara lite på det goda men det är svårt. Hon är så galet bra den där Bolton.8 kommentarer:

 1. Som motvikt till allt det läskiga i böckerna kanske Bolton ägnar all sin fritid åt snälla saker som att klappa fluffiga kaniner och baka småkakor. :) Det här låter ju som en väldigt lovande uppföljare till "Nu ser du mig". Efter slutet i den förstår jag inte riktigt hur Lacey kan fortsätta med sitt jobb, men jag antar att det finns en lösning på det problemet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha ja vi får nästan hoppas det. För läskig måste hon vara annars :D Ja visst är det fantastiskt att Lacey orkar vidare men hon är igång för fullt i denna :)

   Radera
 2. Jaja, jag SKA läsa hennes böcker. Jag lovar. Jag ska önska mig i julklapp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha vad bra. Passa på att önska dig alla hennes böcker då för man blir helt beroende :P

   Radera
  2. Det är så trist för i den senaste beställningen jag gjorde så låg Ond skörd där i kundvagnen, för ett litet, litet ögonblick. Sen tog jag bort den av någon outgrundlig anledning. Ångrar mig fortfarande.

   Radera
  3. Ah nej! Kanske snart dags for ett nytt kop kanske :P (Eller biblioteklan :))

   Radera
 3. Första gången som jag hör talas om Bolton. Ska kolla upp hennes böcker med en gång, låter som perfekt läsning här i höstmörkret... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh ja! Helt klart perfekt for morka kvallar och mycket te :) Faktiskt bland den basta deckarforfattare som jag har last!

   Radera