söndag 26 augusti 2012

Hjälp, jag hinner inte med!

Det största problemet med att läsa Stephen King och hans gigantiska bok Under the Dome är att hans böcker är så tjocka, att de är så bra skrivna och att jag läser dem så långsamt. Jo, egentligen så motsäger ju det där sig själv det där med tanke på att jag numera älskar tjocka böcker plus att jag älskar att läsa Kings böcker sådär plågsamt långsamt för att de just är så bra skrivna. Men jag blir ärligt talat lite stressad över att jag inte hunner läsa snabbare plus att jag inte hinner med fler böcker samtidigt. För jag har så många böcker på min läslista som jag vill hinna med. Och helst då på en och samma gång. Sen regnar det för tillfäller recensionsexemplar som jag vill läsa, höstnyheter som jag bara måste ha och boktips som kommer från alla håll och kanter. Det är nästan så att jag känner att det är lite tur att jag inte kan gå på bokmässan i år för vet inte om jag skulle klara av fler böcker för tillfället. Fast nu ljuger jag, för har planerat besöka favoritbokhandeln imorgon och kommer nog inte därifrån utan en ny i handen. 

Jag sneglar lite på den här. Är det ett bra val tror ni?

  

16 kommentarer:

 1. Boktjuven är en fullkomligt makalös bok, jag älskade den. Grät som om kniven satt i mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅH! Låter helt underbart och fruktansvärt samtidigt. Då måste jag ju bara köpa in den :D

   Radera
 2. Jag tyckte om Boktjuven "trots hypen";-)
  Åh vad jag känner igen mig i känslan. Vet inte vart jag ska vända mig, och vilken bok jag ska gripa mig an!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var lite därför som jag inte läste den då. För även om jag tror att den är jättebra ville jag inte ha så höga förväntningar. Och ja usch vad jobbig den där känslan är.

   Radera
 3. Boktjuven var riktigt bra. Läste den på svenska för nått år sedan så den tycker jag absolut att du ska hugga in på. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. SÅ härligt att höra :D Ska gå och klappa på den lite nu i eftermiddag och låta bokhjärtat få bestämma :)

   Radera
 4. Klart att du ska läsa Boktjuven! Jag älskade den och grät som sjutton, trots att jag inte brukar göra det med böcker. SÅÅÅ bra!
  Haha, känner igen det där med tjocka böcker. Vet inte hur länge jag har läst Det av King nu... Eftersom den är så sablans tjock vill man ju läsa lite andra böcker emellan också, och så blir man aldrig klar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅH så ljuvligt det låter! Jag blir riktigt peppad nu för att få grina lite. Eller jättemycket :D
   Och ja just det ja. Du läser ju "IT". Bautaboken nummer ett. Jag har verkligen bestämt mig nu för att inte ditrahera mig med någon annan bok innan denna är utläst men det är riktigt svårt. Har lite TRE på TRE ångest nu också haha.

   Radera
 5. Är det inte typiskt hösten att känna så här? Skolor och jobb drar igång igen och man kan liksom inte hitta samma tid för en riktigt god bok (eller två).
  Du kanske borde döpa det här syndromet? Tror de flesta bokbloggare (inklusive jag själv) har det.
  Sen är Stephen Kings bok verkligen en riktig mastodont. Helt fantastisk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du har så rätt! Det är nog såhär som hösten är. Eller då våren för mig härborta som får vara med om svensk höst och Argeninsk vår samtidigt. Då kanske det inte är så konstigt att man blir lite stressad :)
   Om jag inte minns fel så har en klok bokbloggssjäl nog redan döpt det här syndromet...jag tror det i alla fall...men i och med att jag idag har huvudet under armen så kan jag inte kommma på det :D

   Du har en väldigt fin blogg förresten!!

   Radera
 6. Den där boken är fruktansvärt bra. Jag missade visst hypen men grät ändå! En av de bästa jag läst!! Så ja! Såklart du ska köpa den!!! Jag kan känna mig stressad över andra böcker som är tjocka men inte King, då existerar inget annat. Och Under the Dome är ju bara så bra!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh så tur att jag beställde den då :D Vill också gråta en skvätt :) Och jaaaa Under the Dome är helt fantastisk!! Vill bara läsa hela tiden.

   Radera
 7. Läste Boktjuven ganska nyligen. Gillade den, skarpt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att höra :D Har inte hört någon som inte gillat den än :)

   Radera