fredag 24 augusti 2012

Den Fiktiva födelsedagsfirarenkäten

Finfina bokbloggen Fiktiviteter och hennes minsting fyllde inte bara år igår utan även hennes blogg fyllde år för någon vecka sedan. Detta firar hon med buller och bång och en liten enkät som man kan vinna en grön M-påse bokigt godis. Så självklart vill jag ju också vara med. För att vara med i utlottningen behöver man svara på dessa frågor:

Vilken var din bästa bok i sommar?
Helt klart Jellicoe Road som jag inte bara läste en gång utan två!
Vad ser du fram emot att läsa i höst?
Just nu The Twelve av Justin Cronin som kommer ut den 25e oktober plus Kate Mortons The Secret Keeper som kommer den 11 oktober. Kommer bli en ljuvlig höst!
Har du planerat något läsprojekt i höst?
Tre på Tre som Pocketlover anordnar har fått mig rejält sysselsatt då jag ska läsa tre gigantiska King-böcker.
Finns det någon av dig ännu oläst författare som du skulle vilja stifta bekantskap med i höst?
Nja, just nu har jag siktat in mig på kända sådana men sneglar lite på Stephen Chbosky och The Perks of Being a Wallflower... 
Vilken bok skulle du vilja tipsa alla om att läsa i höstrusket (/höstsolen)?
Kate Mortons The Distant Hours och TheThirteenth Tale av Diane Setterfield. Båda två är riktiga höstböcker. Annars Stephen King såklart. Varför inte Salems Lot eller Bag of Bones. Kusligt bra!

12 kommentarer:

 1. Så himla många bra tips! The Twelve har jag koll på (!) men att det var en ny Morton påväg har jag missat. Och så kan jag näst intill lova att du kommer älska The Perks of Being a Wallflower

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra att du hittade hit :) Jag ska gå in och länka på ditt inlägg också :) Har hört så många som älskar "The Perks of Being a Wallflower" nu så tror nästan att det får bli en liten helgpresent till mig själv kanske. Och visst är det härligt med en ny Morton! Är väldigt peppad på den.

   Radera
 2. Det är så himla bra idé att kombinera tävling med enkäter.=) Det jag inte läst av det du nämner ovan, vill jag naturligtvis läsa eller har i hyllan.;) Tyvärr har min dator ett problem som inte verkar gå över med just Fiktiviteters hemsida. Det tar 10 ggr så lång tid att gå in på hennes blogg som på alla andra, vilket ju är förskräckligt eftersom den är så bra. Missar rätt mycket på det viset är jag rädd, men ska göra ett ärligt försök att få ihop en enkät jag med. Och nej, jag har inte glömt din utmaning heller!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en bra idé. Blir väldigt mycket roligare så. Men det låter jobbigt det där med att du inte kan komma in på hennes webbsida. Har du provat flera webbläsare? Och ta det lugnt med utmaningen. Nu är det ju helg och allt och tid för slappning :D

   Radera
  2. JO, alla webläsare jag kan, det är datorn som är problemet men nu och ett tag framöver komemr jag att sitta vid en annan dator och då går det betydligt bättre, märkligt det där.=)

   Radera
 3. Jag har också anmält mig till 3 på 3 under hösten. För mig blir det Conn Iggulden. Kul att se andras planer och få boktips på köpet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket bra val! Jag har inte läst någonting av hinom men gillar historiska skönlitteratur så kanske skulle ge mig på hans böcker någon dag :) Och ja! Visst är det roligt att se allas fina val!

   Radera
 4. Hösten bjuder på många nya spännande böcker! Jag har antagit din utmaning nu: http://frue.bloggsida.se/bocker/jag-har-blivit-utmanad :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, usch! Det är nästan så att jag tycker att den här hösten är lite jobbig, så många bra och fina böcker som det finns :)

   Radera
 5. Haha, jag tipsade också om Salem's Lot och Bag of Bones! Great minds osv ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Very great minds skulle jag vilja säga :P Men de är ju så grymt bra. Bland de bästa jag läst ju :D

   Radera