onsdag 11 april 2012

Charlie St Cloud av Ben Sherwood

Ett överrumplande hav av känslor. Så, räcker nästan att beskriva den här boken. Charlie St Cloud av Ben Sherwood stod och värmde upp min bokhylla riktigt länge innan jag läste den och nu undrar jag varför i hela friden jag väntade så länge. För det här är en alldeles fantastisk bok som var alldeles för kort fast ändå inte. 
     Det går väldigt enkelt att beskriva den här boken. Charlie och hans bror är bästa vänner som barn. De är med om en olycka och Sam dör. Charlie växer upp, arbetar på kyrkogården där Sam är begravd och träffar Sam varje dag. Charlie träffar flicka.
     Det kanske inte låter så intressant, för det håller jag helt med om och det var nog en av anledningarna till att boken stod i hyllan så länge oläst. Fast jag sträckläste den här boken och både skrattade och grät mig igenom den. Det är en underbar bok att pausa med, att läsa i hängmattan eller framför brasan eller kanske på bussen. Äsch, det är en bra bok att läsa precis på vilket ställe som helst för när man väl börjat så kan jag lova att man inte kommer bli störd även om det så stod ett helt gäng med trumslagare bredvid en. Så bra är den! 
Hollywoodsaktigt sliskigt, ja men bra.

En annan som har läst är The Book Pond som både älskade och grät floder.
Sen finns ju såklart också filmen som jag inte sett fast däremot skyndade jag mig att se trailerna efter jag läst boken för att se om det var någonting att ha fast märkte att de ändrat handlingen totalt. Så den går helt bort. Håller er till boken tycker jag.

2 kommentarer: